Lt   |   En   |   Ru

Lietuvos spaudos fotografija 2007

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

          GERIAUSI LIETUVOS SPAUDOS FOTOGRAFŲ DARBAI - TAURAGĖJE

 

Vilija UŽMIŠKIENĖ

Praėjusį ketvirtadienį Tauragės Fotogalerijoje vyko pereinamoji paroda ,,Lietuvos spaudos fotografija 2007“. Tai – tarsi konkurso ,,Lietuvos spaudos fotografija“ rezultatų pristatymas visuomenei. Šiųmetės konkurso laureatų fotografijų ekspozicijos puikavosi jau penkiuose šalies miestuose ir dabar iš Mažeikių atkeliavo į Tauragę. Parodoje eksponuojami geriausi spaudos fotografų darbai iš visos šalies. Šiais metais konkursui buvo pateikta 158 autorių 13 tūkstančių darbų. Konkurse, kuris rengėjų vadinamas pasaulio spaudos fotografijų konkursų ir Lietuvos spaudos fotografijų tradicijų lydiniu, dalyvavo ne vienas Tauragės fotografų klubo ,,Fotojūra“ narys. O džiugiausia, kad tarp laureatų darbų – ir tauragiškių pavardės. Tarp jų – fotografų klubo nariai: Vytautas Butkus, Romualdas Vaitkus ir Rolandas Žalgevičius.

            Spaudos fotografija – tai laiko metraštis, vaizdas, įprasminęs įdomiausias nūdienos akimirkas, žmones jose. Jei į spaudos fotografiją pažvelgtume teoriniu rakursu, pastebime, kad tai – autoriaus sugebėjimas netikėtu, savitu kampu pagauti įsimintiną akimirką. Fotografo požiūris į aplinką ir žmones tuomet pavirsta kūriniu, kurio išliekamoji vertė matuojama įvairiais kriterijais, nekoreguotu tikrovės atspindžiu, aktualumu, menine įtaiga, požiūriu į laikotarpį bei aplinką. Spaudos fotografija – pažinimo ir naujienų šaltinis, teikiantis galimybę susitikti su visuomenę dominančiais žmonėmis, stebėti reiškinius, pažvelgti į gyvenimo įvairovę, apsilankyti daugeliui neprieinamose vietose.

            Spaudos fotografijos konkurse, kaip ir ankstesniais metais, dominavo temos: ,,Naujienos“, ,,Žmonės naujienose“, ,,Socialinė fotografija“, ,,Portretas“, ,,Kultūra“, ,,Sportas“, ,,Pramogos“, ,,Kariuomenė“, ,,Gamta ir jos apsauga“, ,,Kasdienis gyvenimas“, ,,Reportažas“. Nuo šių metų konkurse fotografai varžėsi dar dviejų temų nominacijose: ,,Spindesys“ ir ,,Fotoapybraiža“.

            Parodos pristatymą Tauragėje pradėjo klubo ,,Fotojūra“ vadovas Romualdas Vaitkus, kalbėjo vienas iš parodos iniciatorių, klubo narys fotografas Renaldas Malychas, Rajono savivaldybės mero patarėja Aušrinė Norkienė, Apskrities viršininko administracijos Socialinių reikalų, švietimo ir kultūros departamento kultūros, sporto ir turizmo skyriaus vedėjas Eugenijus Šaltis, ,,šviežiausias“ klubo ,,Fotojūra“ narys Rolandas Žalgevičius. Kaimyninio rajono gyventojas R. Žalgevičius, paklaustas, kaip pateko į Tauragės klubą ,,Fotojūra“, juokaudamas sakė:

- Čia patenka visi, kas yra ,,susitepę Taurage“.

 Pristatyme taip pat dalyvavo gausus būrys fotografų, rajono savivaldybės, kultūros, meno darbuotojų. Susirinko visi, kurie domisi fotografija.

           

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team