Lt   |   En   |   Ru

Photojura

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

Plačiau >


Iki pasimatymo V-ąjame tarptautiniame fotoklubų suvažiavime Tauragėje

Plačiau >


Tauragės fotogalerija sulaukė labiausiai gerbtinų bičiulių - Palangos fotoklubo vizito.

Su šiuo klubu daryti bendri projektai, aplankytas Dublinas, Peterburgas, Maskva. Ne kartą svečiuotasi ir planeruose Šventojoje, Palangoje. Klubai kažkuo panašūs: tiek savo egzistencijos pradžia, tiek bendra kūrybine potencija, tiek vykdomų projektų įvairove. Galbūt todėl ši paroda mums artima ir priimtina. Malonu matyti Jūsų kūrybą ir justi Palangos smiltis…

Plačiau >


Tauragę vėl aplankė spaudos fotografija

Tauragės fotografijos galerijoje tradiciškai kasmet atidaroma Lietuvos spaudos fotografijų paroda.

Plačiau >


IV fotoklubų suvažiavimas Tauragėje. Atsisveikinant skambėjo žodžiai - "Be žodžių... "

Kaip ir ankstesniems suvažiavimams, „Fotojūra“ pasirinko gamybines patalpas. Parodų salės įkurtos 2000 kv.m ploto, UAB „Švytis“ priklausančiame buvusio Agrochemijos transporto ūkio pastate. Kiekvienam fotoklubui buvo skirta po atskirą patalpą. Parodos išdėstytos per du aukštus. – Eksponuojami 924 fotografijos darbai. Buvusios gamybinės patalpos idealiai tiko, nes jos šviesios, o tai labai svarbu fotografijai. Teko girdėti gerų atsiliepimų iš kitų fotoklubų, stebėtasi, kad renginys tokio masto. Fotomenininkų sąjungos pirmininkas Jonas Staselis negailėjo pagyrų, – po renginio džiaugėsi „Fotojūros“ vadovas Romualdas Vaitkus. Į „Fotoloftą“ susirinko fotografai iš Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Utenos, Mažeikių. Penktadienį renginys pradėtas Belchatuvo (Lenkija) parodos atidarymu, šeštadienį fotografai dalyvavo paskaitose, vyko teatralizuotas renginys, kurį vainikavo klaipėdiečių džiazo muzikos grupės „Old City Band“ koncertas. "Tauragės kurjeris" informacija

Plačiau >


Fotografijos galerijoje atidaryta Romualdo Vaitkaus paroda "FOTOgrafiJOS"

Gegužės 16d. atidaryta Romualdo Vaitkaus personalinė fotografijų paroda. Joje eksponuojamos 35 nespalvotos fotografijos iš kaimo gyvenimo

Plačiau >


Lietuvos spaudos fotografija 2014

Keletas klubo narių dalyvavo kasmetiniame Lietuvos spaudos fotografų klubo organizuojamame reniginyje Vilniaus Rotušėje "Lietuvos spaudos fotografija 2014"

Plačiau >


IV tarptautinis fotoklubų suvažiavimas

Birželio 13-15 dienomis Tauragėje vyks IV - asis tarptautinis fotoklubų suvažiavimas.

Plačiau >


Sigito Kancevyčiaus paroda "Fotografinė būties lyrika"

Balandžio 4d. atidaryta fotomenininko Sigito Kancevyčiaus fotoparoda kurioje daug simbolikos ir erdvės apmąstymui.

Plačiau >


Arvydo Stubros fotografijų paroda "Kasdienybės šviesa"

Ketvirtadienį fotografijos galerijoje atidaryta paroda "Kasdienybės šviesa".

Plačiau >


Petro Katauskio paroda "Širdis yra graži"

Žinomas šalies fotografas Petras Katauskis tauragiškiams pristato visą pluoštą unikalių savo darbų. Juose atsispindi sudėtingiausios šalies operacijos, sunkus chirurgų, persodinančių širdis, darbas. Kai kurie kadrai sukrečiantys.

Plačiau >


Fotoparoda "Mėlyna/Raudona"

Vizualioji kultūra klesti. Tam geras metas. Tikriausiai tie kas susiję su šia paroda savęs neįsivaizduoja be vieno vizualiausio meno - fotografijos?.. O susiję, tai autoriai ir žiūrovai (nekyla ranka rašyti „vartotojai“). Ir vieniems, ir kitiems turėtų būti nesunku susitarti, kad pasaulis gražus, nes spalvotas. Jis – neišsenkanti naratyvinė spalvų talpykla. Imk iš jos kūrėjau bei žiūrove ir interpretuok bei tapk bedraautoriumi. Žinoma, banalu jei galvosi, kad spalva yra tik dėl grožio... Šis kūrybinis žygis bus dvigubai vertingesnis, jei autorius savo kūrinyje leis „prisikurti“ pačiam vartototui. Tad, ir vieni, ir kiti kurkime drąsiai, nes kūrybai erdvės visada pakaks, nes niekada viskas nebus sukurta... Naudokitės tarytum tik jums suteikta galimybe kurti šedevrą.

Plačiau >


Pristatytas rajono literatų ir fotografų kalendorius 2014 metams

Tauragės fotografų ir literatų klubo ,,Žingsniai“ B. Baltrušaitytės viešojoje bibliotekoje pristatė bendrą projektą – ,,Metų laikai poezijoje ir fotografijose“. Tai – kalendorius 2014 metams. Jame 10 fotografų nuotraukos ir 12 literatų eilės bei ištrauka iš prozos kūrinio. Kalendoriaus sumanytojas literatas Bronislovas Jagminas, leidinio sudarytoja Lina Astrauskienė. Finansavo rajono savivaldybė, spausdino ,,Tauragės kurjeris“.

Plačiau >


Klubo "Fotojūra" paroda Klaipėdos fotografijos galerijoje

Klaipėdos fotografijos galerijoje Tauragės fotomenininkai savo kūrybą pristato jau ne pirmą kartą. Savo fotoparodas čia yra eksponavę keletas autorių: Sigitas Kancevyčius, Renaldas Malychas, Vytautas Butkus.

Plačiau >


Vytauto Suslavičiaus fotoparoda "Įkalintas džiaze"

Tauragės fotografijos galerijoje lapkričio 8d. atidaryta Vytauto Suslavičiaus fotoparoda "Įkalintas džiaze".

Plačiau >


Bronislovo Ambrozos paroda "Pro miško uždangą pažvelgus"

Bronislovas Ambrozas – profesionalus girininkas. Fotografijų parodos pavadinimas „Pro miško uždangą pažvelgus“ nusako jo darbų tematiką.

Plačiau >


„Prospekto“ fotografijos galerijoje – 10-oji personalinė Romualdo Vaitkaus darbų paroda

R.Vaitkus Lietuvos fotografijos gyvenime aktyviai dalyvauja nuo 1998 metų. Autorius aktyvus ne tik kaip fotomenininkas, bet ir kaip organizacinės bei edukacinės veiklos puoselėtojas ir idėjų generatorius. Jis vadovauja Tauragės fotografų klubui „Fotojūra", moksleivių foto ir videostudijai „Kadras", rengia Lietuvos bei užsienio autorių personalines ar grupines parodas.

Plačiau >


Aukštaitijos sostinėje – tauragiškių kūryba

Tauragės fotografų klubo „Fotojūra“ nariai trečiadienio popietę savo kūrybą pristatė Aukštaitijos sostinėje. Panevėžio fotografijos galerijoje atidaryta bendra klubiečių paroda, skirta klubo gyvavimo dešimtmečiui pažymėti

Plačiau >


Atidaryta spaudos fotografijų paroda

Ketvirtadienį Tauragės fotogalerijoje atidaryta pereinamoji paroda „Lietuvos spaudos fotografija 2013". Tai konkurso „Lietuvos spaudos fotografija" rezultatų pristatymas visuomenei.

Plačiau >


Belchatuvas – per tauragiškių fotoobjektyvą

Praėjusį savaitgalį tarptautiniame plenere Lenkijoje Lietuvai atstovavo būrelis tauragiškių fotografų. Trečius metus iš eilės surengtose fotografijos meno dirbtuvėse Belchatuvo mieste dalyvavo 65 fotografai iš Čekijos, Slovakijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Plačiau >


Fotografijų paroda - Gyvenimo verpetuose

Gegužės 17d. atidaryta Gintarės Žaltauskaitės ir Roberto Misiukonio paroda - Gyvenimo verpetuose

Plačiau >


Sigito Kancevyčiaus paroda "Fotodžiazas"

Balandžio 5d. Tauragės fotografijos galerijoje atidaryta Sigito Kancevyčiaus paroda "Fotodžiazas"

Plačiau >


Romualdo Augūno paroda "Sapnuoju Lietuvą"

Fotografas Romualdas Augūnas tarp fotografijos mėgėjų ir profesionalų daugiausia žinomas, kaip kalnų fotografas. 2002 m. pasirodęs jo albumas „Žmonės kalnuose“ atspindėjo šio fotografo svarbiausią temą, kuri ir išskyrė jį iš kitų Lietuvos fotografijos mokyklos autorių.

Plačiau >


Tauragės kultūros rūmuose surengti "Tauragės metų žmogaus 2012" apdovanojimai.

Susirinkusiems į renginį koncertavo Tauragės braškinis choras, Diksilendas "DixXband", klubas "Dainos teatras", pasirodymą surengė oro gimnastė Karolina, "Rimos teatro studijos" auklėtiniai. Renginio dalyviai galėjo aplankyti veikiančią Tauragės fotografų klubo "Fotojūra" jubiliejinę parodą.

Plačiau >


Paroda "Mažas/Didelis pasaulis"

Nors šaltukas ir žnaibė nosis nemažas būrys mūsų pačių ištikimiasių bičilių susirinko i parodos "Mažas/Didelis pasaulis" atidarymą. 16 autorių pristatė savo metinę kūrybą. Senelis Šaltis dalijo dovanas, o svečiai klubiečiams linkėjo visokeriopos sėkmės.

Plačiau >


Fotografijoje – nesuvaidinto gyvenimo realijos

Penktadienį į Tauragės miesto pilyje įsikūrusią Fotografijos galeriją vėl rinkosi fotomeno mėgėjai. Ten pristatyta tradicinė Lietuvos spaudos fotografų paroda, kurioje – geriausių šalies fotografų užfiksuotos akimirkos. Renginyje apsilankė ir garbių svečių.

Plačiau >


Fotografijos stovykla ir Eugenijaus Kavaliausko paskaita apie gamtos fotografiją

Fotografijos stovykla ir Eugenijaus Kavaliausko paskaita apie gamtos fotografiją

Plačiau >


FotoJūros 10 metų jubiliejus

FotoJūros 10 metų jubiliejus

Plačiau >


Praeito šeštadienio (gegužės 19d.) sausakimšoje salėje Tilžėje vyko Sigito Kancevyčiaus paroda

Praeito šeštadienio (gegužės 19d.) sausakimšoje salėje Tilžėje vyko Sigito Kancevyčiaus paroda

Plačiau >


Vilniaus Rotušėje „Auksiniais kadrais“ iškilmingai apdovanoti Lietuvos spaudos fotografai. Tradiciniame, jau vienuoliktą kartą vykusiame renginyje, „Gyvenimo“ kategorijoje nugalėtoju tapo „Tauragės kurjerio“ bendradarbis Romualdas Vaitk

Vilniaus Rotušėje „Auksiniais kadrais“ iškilmingai apdovanoti Lietuvos spaudos fotografai. Tradiciniame, jau vienuoliktą kartą vykusiame renginyje, „Gyvenimo“ kategorijoje nugalėtoju tapo „Tauragės kurjerio“ bendradarbis Romualdas Vaitkus.

Plačiau >


Ingridos Mockutės Pocienės ir Tado Zakarausko paroda

Ingridos Mockutės Pocienės ir Tado Zakarausko paroda

Plačiau >


Sigito Kancevyčiaus paroda "Paryžius. Žmonės".

Fotografijas ciklui „Paryžius. Žmonės“ Sigitas Kancevyčius rinko ketverius metus. Menininkas siekė pajusti šio legendinio miesto dvasią, stebėdamas Paryžiaus gyventojų veidus, o ne sustingusius architektūrinius paminklus. Būtent veiduose atsispindi ypatinga miesto aura, akyse – didingi architektūros šedevrai, o širdyse – meilė Paryžiui.

Plačiau >


Patirtimi dalijosi su moksleiviais

Šaltinio vidurinėje mokykloje Tauragės fotografų klubo nariai - Sigita Flaksienė, Ingrida Mockutė-Pocienė, Tadas Zakarauskas, Eugenijus Kavaliauskas ir Romualdas Vaitkus moksleiviams vedė pamokas apie fotografiją. Jie buvo supažindinti su kompozicijos pagrindais, fotoaparato konstrukcija, klausėsi paskaitos apie gamtos ir paukščių fotografavimą, patys mokėsi fotografuoti.

Plačiau >


Eugenijaus Kavaliausko paroda Tauragės viešojoje bibliotekoje

Eugenijus Kavaliauskas, nuo vaikystės nepaleidžiantis fotoaparato iš rankų, šiandien jau gali didžiuotis pasiekimais ne tik respublikoje, bet ir už jos ribų. Jo „arkliukas“ – sparnuočiai

Plačiau >


FOTOJŪRAI - 10 METŲ!

Gegužės mėnesį Tauragės rajono fotografų klubas Fotojūra švenčia 10-ties metų jubiliejų

Plačiau >


Tauragės fotografų klubas surengė kūrybos vakarą Kauno fotografijos galerijoje. Supažindindinome su klubo nuveiktais darbais, vykdomais projektais, parodomis ir išleistais fotoalbumais

Klubo veiklos dešimtuosius metus „Fotojūros“ kolektyvas nusprendė pradėti netradiciškai – save parodyti ir pristatyti Kauno fotografų bendruomenei

Plačiau >


Tauragės rajono fotografų klubas FOTOJŪRA pristato bendrą kūrybos parodą kultūros rūmuose iškilmingam renginiui METŲ TAURAGIŠKIS paminėti.

Tauragės rajono fotografų klubas FOTOJŪRA pristato bendrą kūrybos parodą kultūros rūmuose iškilmingam renginiui METŲ TAURAGIŠKIS paminėti.

Plačiau >


Keturių "Photojūrininkų" fotosesijos Paryžiuje

Gruodžio 11 - 13 dienomis keturi Tauragės fotografų klubo nariai - Romualdas Vaitkus, Renaldas Malychas, Sigita Flaksienė ir Eugenijus Kavaliauskas šauniai praleido savaitgalį, nepaleisdami iš rankų fototechnikos, meilės sostinėje Paryžiuje.

Plačiau >


Tauragiškis Klaipėdai nuvežė Paryžiaus dvasios

Praeitą penktadienį Klaipėdos fotografijos galerijoje atidaryta Lietuvos fotomenininkų sąjungos nario, tauragiškio Sigito Kancevyčiaus personalinė darbų paroda „Paryžius. Žmonės“. Autorių pasveikinti atėjo kolegos Klaipėdos fotomenininkai, buvęs jo fotografijos dėstytojas Aleksandras Katkovas, bičiuliai dailininkai, aktoriai. Tauragiškių gyvenančių Klaipėdoje vardu sveikino žemietė Daiva Numgaudienė

Plačiau >


Rugsėjo 24d. Pagėgių viešojoje bibliotekoje atidaryta fotografės Ingridos Mockutės - Pocienės ir juvelyrės Neringos Poškutės darbų paroda

Gyvenimas – tai augimas ir nykimas, ėjimas ir klupimas, sugrįžimas ir išėjimas... Kiekvienas šio rimto „ žaidimo“ etapas yra svarbus.

Plačiau >


VII tarptautinė aviacinės fotografijos paroda atskriejo į Tauragę

Liepos 8d. fotogalerijoje atidaryta VII tarptautinė aviacinės fotografijos paroda. Joje dalyvavo 82 autoriai. Pateikiama 40 darbų.

Plačiau >


Plungės fotobienalėje prisistatė ir Tauragės fotoklubas

Liepos 11-13d. Plungė sukvietė fotomeno gerbėjus į pirmaja Fotobienalę - ketinama šią gražią tradiciją kartoti kas du metai.

Plačiau >


Tauragės fotografų klubas „Fotojūra“, tęsdamas gražią tradiciją susipažinti su Tauragės rajone dirbančiomis įmonėmis iš arčiau, lankėsi švedų kapitalo bendrovėje „Trelleborg“

Tauragės fotografų klubas „Fotojūra“, tęsdamas gražią tradiciją susipažinti su Tauragės rajone dirbančiomis įmonėmis iš arčiau, lankėsi švedų kapitalo bendrovėje „Trelleborg“

Plačiau >


Fotografijos atlaidai sudrebino Tauragę

Štai ir nuleidome III tarptautinio fotoklubų suvažiavimo vėliavas. Svečiai išsiskirstė, šurmulys nurimo. Patas laikas prisiminti kas buvo gera, idomu ar kas kuom nusivylė.

Plačiau >


Artėja III-iasis tarptautinis fotoklubų suvažiavimas Tauragėje

III-ojo tarptautinio fotoklubų suvažiavimo Tauragėje scenarinis planas

Plačiau >


Sukakčių proga menininką sveikino bičiulių būrys

Ketvirtadienį, balandžio 15d., 17 val. viešojoje bibliotekoje vyko Sigito Kancevyčiaus kūrybos vakaras „Gyvenimas yra kūryba“.

Plačiau >


Tauragiškio fotografo erelis įvertintas Maskvoje

Kovo 11 dieną grupelė tauragiškių fotografų lankėsi Rusijos sostinėje Maskvoje. Kasmetiniame ir viename didžiausių laukinės gamtos nuotraukų festivalyje „Auksinis vėžlys“ puikavosi tauragiškio Eugenijaus Kavaliausko darbai. Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną Maskvoje tarp geriausiųjų laukinės gamtos fiksuotojų skambėjo ir lietuviška pavardė

Plačiau >


Eugenijaus Skipičio paroda „Bitėnų gyvenimas“ Tauragės viešojoje bibliotekoje

Tauragės Viešosios bibliotekos skaitykloje Vasario 12dieną atidaryta žurnalisto, fotografo darbų paroda ,,Gyvenimas po Bitėnų dangum”. Tuo pačiu - pristatytas Pagėgių krašto draugijos ,,Sandūra” žurnalas – almanachas, spausdinamas kartą per metus.

Plačiau >


Tęsiasi fotogeniškiausių Tauragės įmonių lankymas

Sausio 19d. fotoklubo nariai apsilankė įmonėje Netmark. Sigita Flaksienė supažindino su įmonės veikla ir gaminama produkcija. Fotomenininkams tai dar viena galimybė pažvelgti į industriją kitu kampu.

Plačiau >


Spaudos fotografija 2009 Tauragėje

Gruodžio 18d. Tauragės fotografijos galerijoje tradiciškai metų pabaigoje atidaryta spaudos fotografijų paroda.

Plačiau >


Plungės fotobienalės pristatymas

Gruodžio 12d. Tauragės fotografai dalyvavo Plungės fotobienalės programos pristatyme Žemaičių dailės muziejuje (M. Oginskio rūmai)

Plačiau >


Tarptautinė aviacinės fotografijos paroda Vilniaus oro uoste

Jau septintą kartą žurnalas „Aviacijos pasaulis“ kviečia į tarptautinio aviacinės fotografijos konkurso kulminaciją – parodos atidarymą ir albumo „Dangaus paveikslai“ pristatymą

Plačiau >


Vytauto Butkaus fotoalbumo ir parodos pristatymas Tauragės kultūros centre

Lapkričio 27d. Tauragės kultūros centre fotoparodą ir pirmąjį fotoalbumą pristatė fotografas Vytautas Butkus

Plačiau >


Ekskursija į „UAB NOTE Tauragė“

NOTE koncernas - viena iš pirmaujančių Skandinavijos elektronikos gamybos ir importo-/eksporto įmonių.

Plačiau >


Sveikiname kolegas sutuoktuvių proga!!!

Lapkričio 17d. aukso žiedus sumainė klubiečiai Ginta ir Vaidotas.

Plačiau >


Ingridos Mockutės-Pocienės paroda „Apie moterį“

Lapkričio 13-ąją, 16 valandą, kaip ir visuomet, kai Tauragės fotografijos galerijoje būna atidaroma nauja paroda, miesto pilies teritorijoje knibždėte knibždėjo žmonių. Šį kartą pilies kiemelyje savo pirmąją asmeninę parodą „Apie moterį“ pristatė klubo „Fotojūra“ narė Ingrida Mockutė – Pocienė

Plačiau >


Klubo kūryba pristatyta Raseinių kultūros centro galerijoje

Lapkričio 12d. Raseinių kultūros centro galerijoje buvo atidaryta klubo narių bendra fotoparoda.

Plačiau >


Raimondo Puišio paroda „Lietuviškos viršūnės Pamyro kalnuose“

Penktadienį Tauragės fotogalerijoje atidaryta keliautojo ir fotografo Raimondo Puišio fotografijų paroda „Lietuviškos viršūnės Pamyro kalnuose“. Šiuo renginiu Tauragėje paminėta 30-ąjį kartą švenčiama Pasaulinė turizmo diena.

Plačiau >


Atsisveikinimo proga – Renaldo Malycho paroda Prezidentūroje

Antradienį Prezidentas Valdas Adamkus atsisveikino su šalies žurnalistais. Ta proga Prezidentūroje atidaryta tauragiškio fotografo Renaldo Malycho fotografijų paroda, atspindinti Prezidento penkerių metų vadovavimo šaliai laikotarpį

Plačiau >


Stasio Paškevičiaus fotoparoda „Draugų portretai“

Tauragės fotografijos galerijoje atidaryta vilniečio fotografo Stasio Paškevičiaus fotografijų paroda „Draugų portretai“. Vilniečiams S.Paškevičius žinomas kaip aktyvus kultūros renginių dalyvis, jų iniciatorius, neretai įvairiose erdvėse ieškantis išraiškingo kadro. Dar kitiems jis – aistringas kolekcionierius, mėgstantis šmirinėti po senienų turgelį ant Tauro kalno. Tauragiškiams jis – energija žaižaruojantis žmogus, susižavėjęs Tauragės fotoklubo „Fotojūra“ veikla.

Plačiau >


Fotoklubų suvažiavimo akimirkos

II-asis tarptautinis fotoklubų suvažiavimas paliko kultūrinį pėdsaką ne tik Tauragės fotografijos istorijoje.

Plačiau >


Gegužės 29-31d. II-asis tarptautinis fotoklubų suvažiavimas Tauragėje

Jau tapo tradicija, kad Gegužės mėn. į Tauragę suvažiuoja fotografijos gerbėjai. Šįkart laukiame svečių iš Kaliningrado, Latvijos, Baltarusijos, Dublino. Tikimės sulaukti virš šimto dalyvių.

Plačiau >


Adomo Mickevičiaus kūryba subūrė fotografus Kaune

Tęsdami pradėtą fotografinį projektą apie Adomo Mickevičiaus kūrybos įamžinimą atsakomąjam vizitui į Kauną šįkart pakvietėme Baltarusijos fotomenininkus.

Plačiau >


Paroda Sovetske „Mūsų veteranai - mūsų pasididžiavimas“

Gegužės 6d. Sovetsko savivaldybėje buvo atidaryta fotografijų paroda apie karo veteranus. Parodos autoriai Vytautas Butkus ir Romualdas Vaitkus.

Plačiau >


Auksinis reportažo kadras vėl Tauragėje

Nacionalinis spaudos fotografijų konkursas "Lietuvos spaudos fotografija" vyko 8 kartą. Praėjusiais metais kurtus darbus jam pristatė 151 autorius, viso tarptautinei komisijai teko vertinti daugiau nei 6000 fotografijų. Fotografai konkursui nuotraukas teikė šiomis temomis: "Naujienos", "Gyvenimas", "Kultūra ir pramogos", "Portretas", "Sportas", "Kariuomenė", "Gamta ir jos apsauga", "Spindesys" ir "Reportažas". Komisija kiekviena tema iš pateiktų darbų nominavo geriausius, kurių vienas autorius tapo temos nugalėtoju. Geriausiems fotografams iškilmingos ceremonijos metu įteikti "Auksinės blykstės" apdovanojimai.

Plačiau >


Fotografijos festivalis Kaliningrade

Balandžio 23-25 dienomis Kaliningrade vyko tarptautinis fotografijos festivalis „Photomania 2009“. Jame dalyvavo ir Tauragės fotografų klubo „Fotojūra“ nariai.

Plačiau >


Benjamino Pociaus personalinė jubiliejinė paroda

Garbingo 70-ojo jubiliejaus proga autorius sukvėtė savo bičiulius ir gimines į parodos atidarymą. Visa kūryba pristatyta tik nespalvotomis fotografijomis. Didžioji jų dalis iš 6-o, 7-o dešimtmečio laikotarpio.

Plačiau >


Ekstremalus iškvietimas į potvynio zoną Rusnėje

Penktadienio popietę Tauragės fotoklubo nariai gavo Šilutės krašto fotokorespondento Rolando Žalgevičiaus pranešimą apie kylantį vandens lygį Šilutės paotvynio zonoje. Susirinkę būtiną aparatūrą skubiai sėdome į automobilį ir išskubėjome į nurodytą vietą. Taip prasidėjo jau tradicija tapusi klubo nariu paskaita ar tiesiog supažindinimas su savo vykdoma fotoveikla.

Plačiau >


Individualia veikla garsinamas fotomenas

Ketvirtadienio pavakarę Klaipėdos etnokultūros centre savo darbus, pavadintus „Gyvenimas po Bitėnų dangum“, pristatė fotografas, žurnalistas Eugenijus Skipitis. Ne vienerius metus praeityje praleidęs uostamiestyje Eugenijus ten sutiktas kaip savas. Nuolat vietoje nenustygstantis fotožurnalistas, tapęs savotišku Rambyno apylinkių metraštininku, teigė, kad šį istoriniu požiūriu svarbų užsiėmimą tęs. Vasario 26-osios popietę gamtos fotografas Eugenijus Kavaliauskas skaitė paskaitą Gaurės pagrindinės mokyklos moksleiviams ir mokytojams. Apie valandą trukusioje paskaitoje susirinkusieji sužinojo, ką veikia Tauragės fotografai, kokia techniką bei priemones naudoja ir kokį rezultatą gauna. Prieš keletą savaičių kolegos iš Palangos atidarė pirmąją fotografijos galeriją. Viešbutyje „Palangos vėtra“, buvusio kazino patalpose, iškilmingai perkirpta juosta ir atidaryta palangiškių klubo „Palanga 750“ paroda. Jos metu už nuopelnus fotografijai tauragiškiui Romualdui Vaitkui įteiktas palangiškių klubo Garbės piliečio diplomas. Šiuo metu klubo „Fotojūra“ nariai ruošiasi gegužę vėl organizuojamam, didelio susidomėjimo pernai sulaukusiam tarptautiniam fotoklubų suvažiavimui Tauragėje. „Tauragės kurjerio“ inform.

Plačiau >


Tauragės fotoklubo paroda Mončio namuose-muziejuje Palangoje

Sekmadienį, Kovo 8-ąją Palangoje, Antano Mončio namuose - muziejuje atidaryta Tauragės fotografų klubo „Fotojūra“ narių bendra paroda. Savo kūrybą čia pristato 15 autorių - darbų paletė gana įvairi: peizažai, reportažas, aktai, ornitologinė fotografija, fotomanipuliacijos: spalvota ir nespalvota fotografija. Pristatytas ir projektas „Industrija Nr.5“. Muziejaus direktorė Gerb. Loreta pasidžiaugė, kad Tauragės fotomenininkai operatyviai atsiliepė i pakvietimą surengti fotoparodą, o Palangos fotoklubo Prezidentas Adas Sendrauskas stebėjosi fotografų darniu darbu ir vieningumu linkėdamas ir ateityje dirbti susitelkus. Visos moterys buvo pasveikintos su Kovo 8-ąja, Eugenijus Skipitis paskaite savos kūrybos dedikaciją Moteriai,lankytojai pavaišinti vynu galėjo apžiūrinėti darbus, pabendrauti su autoriais.

Plačiau >


40-ies paukščių dieną 2009 pristatė Birdpix.Lt klubas

Birdpix.Lt klubas paraginti Tauragės fotografų klubo prezidento R.Vaitkaus surengė antrąją, jau tampančia tradicine, sparnuočių parodą, kurioje galima pamatyti nevieną retą gražuolį įrašytą Lietuvos raudonojon knygon. Paroda N E M O K A M A !!! Kas mato ir girdi pirmą kartą apie šį klubą, kviečiu apsilankyti internetinėje svetainėje http://www.birdpix.lt

Plačiau >


Sauliaus Jokužio paroda „Era-S“

– Moteris kartais atskleidžia paslaptį. Kiek, priklauso nuo to, kas ir kaip tos paslapties ieško. Džiaugiuosi, kad turiu galimybę dalyvauti tame procese.

Plačiau >


Eugenijaus Kavaliausko paskaita apie ornitologinę fotografiją.

Patirtimi apie ornitologinės fotografijos subtilybes klubo „Fotojūra“ susirinkimo metu dalijosi klubo narys Eugenijus Kavaliauskas. Praėjusių metų Lietuvos spaudos fotografų konkurse jis laimėjo I-ąją vietą (auksinį kadrą) gamtos kategorijoje.

Plačiau >


Dovana tauragiškiams

Penktadienį Tauragės fotografijos galerijoje pristatyta debiutinė Mindaugo Komskio fotografijų paroda „8-tuonios minutės“. Parodą tauragiškiai galės aplankyti iki sausio 10 dienos.

Plačiau >


Pasaulinėje fotoparodoje lankėsi tauragiškiai

Nuvykti kada nors į Paryžių buvo sena mano svajonė. Tik niekaip tam neatrasdavau laiko, kol į elektroninę pašto dėžutę neatskriejo kolegos iš Vilniaus, fotografo Jono Staselio pasiūlymas vykti į vieną gražiausių Europos miestų. Vykimo priežastis taip pat rimta, kurios negalėjau atsisakyti, – Prancūzijos sostinėje vyks pasaulinis fotografijos festivalis PARIS PHOTO

Plačiau >


Panevėžio galerijoje Marijos Čičirkienės parodą aplankė „Fotojūra“

Galerijos direktorės Marijos Čičirkienės kvietimu jos jubiliejinės parodos atidaryme apsilankė ir trejetas Tauragės fotoklubo narių: Vytautas Butkus, Rolandas Žalgevičius ir Romualdas Vaitkus.

Plačiau >


Į Tauragę atkeliavo „Auksiniai kadrai“

Ketvirtadienį fotografijos galerijoje Tauragėje pristatyti „Spaudos fotografijos 2008“ konkurso darbai. Tarp dešimties tarptautinės komisijos atrinktų pačių geriausių darbų autorių – du fotografų klubo „Fotojūra“ nariai, jie tapo „Auksinio kadro“ nominacijų laureatais.

Plačiau >


Sovetsko krašto muziejuje, 9 Tauragės fotomenininkai dalyvavo tarptautiniame projekte „Be sienų“ su Sovetsko fotografais.

Ypatingai gausiai susirinkusiai publikai Tauragės fotografai pristatė 32 fotolakštus, kurie susilaukė palankaus spaudos ir žiūrovų vertinimo. Tauragės raj. savivaldybės kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Zenonas Komskis pasidžiaugė Tauragės ir Sovetsko fotografų glaudžiu bedradarbiavimu ir įteikė atsiminimo dovana muziejaus direktoriui Georgijui Ignatovui. Parodos atidaryme dalyvavęs fotomenininkas Romualdas Vaitkus kitais metais Sovetsko fotografus pakvietė savo kūrybą pristatyti Tauragės fotografijos galerijoje.

Plačiau >


Praejusią savaitę Tauragės fotografu klubas „Fotojūra“ savo kūrybą pristatė Mažeikių kultūros centre.

Parodos atidaryme dalyvavę autoriai: Vytautas Butkus, Gediminas Tamulynas, Sigitas Kancevyčius ir Romualdas Vaitkus buvo maloniai nustebinti gausaus lankytoju skaičiaus – ypatingai jaunimo. Kultūros centro direktorė Kristina Kinčienė įteikė Tauragės fotoklubui padėka ir dėkojo už įdomią kūrybą. Savo ruožtu atminimo dovanėle įteikėme parodos organizatoriui Jonui Strazdauskui

Plačiau >


„Tauragės kurjeris“ apie fotomenininkę Sigitą Flaksienę

Į Tauragės fotografų klubą „Fotojūra“ įsiliejo naujas žmogus – fotografijos meno šalininkė Sigita Flaksienė. Apie save ji kalba kukliai - vertus dėmesio darbus skaičiuoja vienetais ir jaučiasi lyg maža žuvelė prieš didelį būrį klubo fotografų vyrų, kurie šioje srityje toli gražu ne naujokai, yra surengę daugybę personalinių ir bendrų parodų, aplankę dešimtis pasaulio šalių, jų kūryba žinoma ne tik šalyje, bet ir toli už Atlanto. Fotoaparatas Sigitai kasdien tampa vis artimesniu draugu. Eksperimentinė jos kūryba, saviti ieškojimai neliko nepastebėti.

Plačiau >


Menų festivalyje „Pilies aidas“ ir Tauragės „Fotojūros“ paroda

Liepos 11-13 dienomis Panemunės pilyje vyko menų festivalis „Pilies aidas“. Savo kūrybą pristatė ir klubo nariai.

Plačiau >


Rolando Žalgevičiaus paroda „Sugauto vandens virpėjimas“

Džiugu, kad į foto klubo „Fotojūra“ gretas ateina žmonės turintys vertingą gyvenimo patirtį, savitą požiūrį į mus supančius daiktus ar reiškinius. Paprastai tokie žmonės turi tvirtas ambicijas. Kūryboje jos duoda gražių vaisių, neleidžia aptemti širdžiai, o prieš akis atsiradusiam siužetui apaugti banalios kasdienybes dumblu.

Plačiau >


Tauragiškiai svečiavosi archyvinės parodos atidaryme Kauno fotografijos galerijoje

Liepos 3 d. 16 val. Kauno „Fujifilm“ galerijoje -- caro laikų fotografo Karlo Bulos ir jo sūnų fotografijų paroda „K.Bula ir sūnūs“ iš Sankt Peterburgo (Rusija). Paroda sudaryta iš fotografijų, kurios įamžina Sankt Peterburgo gatvės gyvenimą nuo 1898 iki 1938 metų, kai Stalinas sunaikino K.Bulos sūnus Viktorą ir Aleksandrą. Šios parodos kuratorių Raimundą Puišį pagerbė ir Tauragės fotografai Sigitas ir Romualdas įteikdami globėjui fotoalbumus.

Plačiau >


Tauragės fotomenininkų viešnagė Baltarusijoje

Tauragės fotografų klubo „Fotojūra“ nariai Sigitas Kancevyčius ir Romualdas Vaitkus dalyvavo fotoplenere Baltarusijoje skirtame Adomo Mickevičiaus 210 gimimo metinėms paminėti.

Plačiau >


Fotografai gundyti Rados virtuvės kvapais

Kas praėjusį savaitgalį lankėsi netoli Palangos esančioje HBH Juozo alaus kaimo turizmo sodyboje, galėjo stebėti neįprastą vaizdelį. Būrelis geltonais marškinėliais pasipuošusių fotografų kažką fotografavo. Jiems ant nugarų puikavosi užrašas „Fotojūra – Tauragės fotografų klubas“.

Plačiau >


I-asis tarptautinis fotoklubų suvažiavimas Tauragėje pranoko visus lūkesčius

Savaip šurmuliavo fotografų klubas „Fotojūra“, šventei miestą žadindamas penktadienio popietę. Fotografai tapo ne tik miesto šventės šaukliais, bet ir pretendentais jeigu ne į Gineso, tai į Lietuvos rekordų knygą. Ir ne vien žiūrovų dėmesiui pateiktų parodų gausa – jų šventės dienomis žiūrovams pristatytos šešios. Bene linksmiausiu akcentu tapo fotografų pasivažinėjimas vilkiku po Tauragės miestą. Per 40 „Nikonais“, „Canonais“ ar kitais fotoaparatais blyksinčių fotografų iš Airijos, Rusijos, Latvijos ir Lietuvos dar niekada nevažiavo vienu automobiliu.

Plačiau >


Kaliningrado istorijos muziejuje pristatyta „Fotojūros“ kūryba

Vienu iš Tauragės apskrities dienų Kaliningrade akcentų buvo klubo „Fotojūra“ paroda istorijos muziejuje. Kadangi gegužės 17 dieną buvo minima tarpatautinė muziejų diena - daugiau nei 5000 lankytojų susipažino su tauragiškių kūryba.

Plačiau >


Savaitgalį, gegužės 9 d., Vilniaus Rotušėje iškilmingos ceremonijos metu apdovanoti geriausių 2007 metų spaudos nuotraukų autoriai – konkurso „Lietuvos spaudos fotografija 2008“ nugalėtojai. Apdovanojimuose skambėjo ir Tauragės vardas.

Pirmą kartą šiame konkurse itin gausiai dalyvavo Tauragės fotografai. Net penkių klubo „Fotojūra“ narių nuotraukos papuošė šių metų „Lietuvos spaudos fotografijos“ albumą (Romualdo Vaitkaus, Vaidoto Bartkaus, Gedimino Tamulyno, Eugenijaus Kavaliausko ir Rolando Žalgevičiaus). Trys tauragiškių darbai buvo nominuoti „Auksiniam kadrui“, prestižiškiausiam spaudos fotografų apdovanojimui.

Plačiau >


Sigito Kancevyčiaus paroda „Cirkas už maniežo“Klaipėdos fotogalerijoje

Jau keletą metų fotografuodamas cirką ir jo užkulisius savo kūrybą Sigitas Kancevyčius pristatė Klaipėdos fotografijos galerijoje. Gausiai susirinkę žiūrovai negailėjo autoriui nuoširdžių sveikinimų.

Plačiau >


Seminaras „Šventoji : krantas ir jūra“

Gegužės 1-4d. Šventojoje vyko seminaras „Šventoji : krantas ir jūra“ organizuojamas Palangos fotoklubo kuriame dalyvavo ir keletas klubo „Fotojūra“ narių - tai: Renaldas Malychas, Gediminas Tamulynas, Rolandas Žalgevičius, Romualdas Vaitkus, Sigitas Kancevyčius, Vaidotas Bičkus.

Plačiau >


Vytauto Butkaus fotoparoda „Islandija. Ramybės spalvos“

Penktadienio popietę skambant Sigito Kazakevičiaus saksofono muzikai rinkosi pirmieji Vytauto kūrybos gerbėjai. Čia buvo pristatoma autoriaus jubiliejui skirta paroda iš kelionių po Islandiją.

Plačiau >


Tarptautinis fotoklubų suvažiavimas Tauragėje Gegužės 30-31dienomis

Gegužės 30d. (penktadienis) 15.00 -16.45 Tauragės miesto dienų atidarymas miesto aikštėje. 17.00 – 17.45 Pagrindinės fotoparodos atidarymas ir fotografijų albumo „Tauragės jubiliejus“ pristatymas Fotografijos galerijoje. 20.00 – 24.00 Fotografų vakaronė. Gegužės 31d. (šeštadienis) 12.00 – 13.30 Konferencija „Fotoklubų vieta Europos visuomenėje“ Tauragės kultūros rūmų konferencijų salėje. 14.00 – 18.00 Fotografijos parodų atidarymai Muzikos mokykloje, Muziejuje, Kultūros rūmuose, MKC parodų salėje. 20.00 – 24.00 Fotofestivalio uždarymas.

Plačiau >


Svečiuose pas Marijampolės „Sūduvos“ fotoklubą

1957 metais Marijampolėje susikūręs „Sūduvos“ fotoklubas švenčia 50-metį. Ta proga buvome pakviesti dalyvauti jubiliejinės parodos atidaryme ir katalogo pristatyme. Išties buvo malonu matyti gausiai susirinkusių fotomeno gerbėjų būrį, įdomiai pateiktą klubo veiklos istorinę medžiagą.

Plačiau >


Airijos lietuvių fotoparodą Palangos Mončio namuose-muziejuje aplankė ir Tauragės „Fotojūra“

Su atsakomuoju vizitu į Palangą savo kūrybą atvežė Airijos lietuvių klubas „Fotomanai“. Šią parodą pristačiusi Mončio namų – muziejaus direktorė Loreta Turauskaitė džiaugėsi parodos lankytojų gausa ir atvykusiais svečiais iš Dublino. Šios parodos pagrindinė organizatorė ir klubo „Fotomanai“ prezidentė Ieva Sungailaitė trumpai pristatė šią parodą ir kartu su ja atvykusius kolegas.

Plačiau >


Tauragės fotografų paroda Kaliningrado meno galerijoje

Glaudaus ilgalaikio bendradarbiavimo su Kaliningrado fotomeninkų sąjungos skyriumi ir fotoklubo nariais dėka kovo 13 d. Tauragės fotografų klubas „Fotojūra“ savo parodos atidarymą surengė Kaliningrado meno galerijoje. Parodoje eksponuojama 13 klubo narių darbai: Remigijaus Remeikio, Dariaus Kulpavičiaus, Vaido Bičkaus, Eugenijaus Skipičio, Sigito Kancevyčiaus, Eugenijaus Kavaliausko, Kęstučio Macijausko, Vaidoto Bartkaus, Romualdo Vaitkaus, Renaldo Malycho, Rolando Žalgevičiaus, Gedimino Tamulyno, Vytauto Butkaus. Parodoje eksponuojama įvairių formatų ir žanrų 46 fotolakštai.

Plačiau >


Pirmas paukštininkų parodos 40-ies paukščių diena debiutas

Parodos dalyviai dėkoja už suteiktą galimybę debiutuoti pilnavertėje parodoje Tauragės fotogalerijoje. Paukščių fotografams tai buvo pirmas kolektyvinis renginys. Svarbiausia tai žiūrovų vertinimas. Birdpix.Lt klubas susikūrė pernai metų rugsėjo mėnesį ir štai pirmas kolektyvinis renginys. Visi dalyviai jaudinosi, nes klube profesionalų nėra. Visa veikla grynai entuziazmo pagrindais. Parodą galima pamatyti iki balandžio mėnesio Tauragės fotogalerijoje, toliau ji iškeliaus į Birštoną.

Plačiau >


Fotografo aistra - paukščiai

Fotografas Eugenijus Kavaliauskas ilgai ieškojo savęs. Daugelį metų gyveno tarsi ciklais, tarp kurių dominavo fotografija, muzika, sportas, tapyba, kompiuterija. Tačiau pomėgiai bumerangu vis grįždavo prie fotografijos meno. Šis hobis apsuko Eugenijui galvą ilgam.

Plačiau >


Elektrėnų visuomenei pristatyta Tauragės fotoklubo kūryba

Kovo mėnesį savo kūrybą Tauragės fotografų klubas pristatė Elektrėnų bendruomenei. Dalis parodos buvo eksponuojama reabilitacijos centre, o kiti fotolakštai papuošė Elektrėnų savivaldybės viešosios bibliotekos sienas

Plačiau >


Sigito Kancevyčiaus kūryba pristatyta Raseiniuose

Vasario paskutinę dieną Raseinių kultūros centro galerijoje pristatyta tauragiškio fotomenininko Sigito Kancevyčiaus personalinė paroda „Nuojautos“.

Plačiau >


Už pasiekimus fotografijos srityje Garbės ženklas įteiktas fotomenininkui Romualdui Vaitkui

Trečius metus iš eilės Vasario 16-osios proga Tauragės apskrities viršininko administracija apdovanoja apskričiai nusipelniusius žmones. 2006-aisiais įteikti penki garbės ženklai, pernai – aštuoni, šiemet atrankos komisijos sprendimu apdovanoti septyni Tauragės apskričiai nusipelnę žmonės. Garbės ženklas už nuopelnus Tauragės apskričiai atiteko ir tauragiškiui fotomenininkui Romualdui Vaitkui

Plačiau >


Keliai fotomenui pradėti minti ir Dubline

Vasario 13-18 dienomis Tauragės fotografai svečiavosi lietuvių pamėgtoje Airijos sostinėje. Vizito tikslui klubo „Fotojūra“ nariai liko ištikimi – garsinti Tauragės kraštą fotografijoje. Fotomenininkai Romuldas Vaitkus, Sigitas Kancevyčius, Vytautas Butkus ir Renaldas Malychas ne tik pristatė bendrą parodą, bet ir padėjo pamatus naujų projektų įgyvendinimui šioje šalyje.

Plačiau >


„Fotojūros“ paroda mažąjame Vilniaus teatre

R.Tumino mažąjame Vilniaus teatre atidaryta Tauragės rajono fotografų klubo „Fotojūra“ paroda. Čia eksponuojamuose darbuose atsispindi akimirkos iš įvairių renginių skirtų Tauragės 500 metų jubiliejui.

Plačiau >


Valstybės stipendija paskirta fotomenininkui Sigitui Kancevyčiui

Kultūros ministro Jono Jučo įsakymu sausio 18 d. buvo paskirstytos Valstybės stipendijos kultūros ir meno kūrėjams. Valstybės stipendijos, kasmet skirstomos pripažintiems, pasižymėjusiems, debiutuojantiems ar besimokantiems menininkams konkurso būdu. Šią paramą gaunantys asmenys panaudoja ją kūrybai: medžiagoms, pažintinėms kelionėms, įrašams, knygoms, techninei įrangai, pagalbinėms specialistų paslaugoms, studijoms ir kt.

Plačiau >


Prezidentas dalyvavo Renaldo Malycho parodos atidaryme

„Fotografai prieš parodą juokavo, kad į galeriją pavyko privilioti net prezidentą. Ši paroda buvo suplanuota anksčiau – po šeštos mano kelionės su prezidentu, bet tik dabar jis atvyko į Tauragę. Dabar aš esu ramus - sako parodos autorius Renaldas Malychas.

Plačiau >


Sigito Kancevyčiaus parodos užsienyje

Lietuvos fotomenininkų sąjungos ir Tauragės fotografų klubo “Fotojūra” narys Sigitas Kancevyčius per paskutinį šių metų ketvirtį pristatė dvi savo personalines fotoparodas užsienio šalyse. Pirmoji – “Lietuviško kaimo atspindžiai”, surengta rugsėjo 22 d. Rygos lietuvių mokykloje (Latvija). Ji skirta Baltų vienybės dienai. Šią tauragiškio parodą pristatė Lietuvos Respublikos ambasada Latvijoje. Antroji paroda “Fotografuota Tauragėje” pristatyta lapkričio 16 d. Ostrudos mieste (Lenkija). S. Kancevyčiui, kuris tuo pat metu Ostrudos kultūros centro scenoje parodė ir savo Tauragės liaudies teatre režisuotą spektaklį “Gimęs kalvėje” (pjeses autorius Ježis Janickis) įteikti Padėkos raštas už dviejų valstybių kultūrų suartinimą ir atminimo dovana. Šiuos apdovanojimus autoriui įteikė Ostrudos meras Jan Nosevič.

Plačiau >


Lietuvos spaudos fotografija 2007

Praėjusį ketvirtadienį Tauragės Fotogalerijoje vyko pereinamoji paroda ,,Lietuvos spaudos fotografija 2007“. Tai – tarsi konkurso ,,Lietuvos spaudos fotografija“ rezultatų pristatymas visuomenei. Šiųmetės konkurso laureatų fotografijų ekspozicijos puikavosi jau penkiuose šalies miestuose ir dabar iš Mažeikių atkeliavo į Tauragę

Plačiau >


Projektas „Fotomenas netradicinėje erdvėje“ arba „INDUSTRIJA Nr.5“

Penkių fotografų – Romualdo Vaitkaus, Vaido Bartkaus, Vaido Bičkaus, Kęstučio Macijausko, G.Tamulyno -- blykstės bei aplink besisukiojančios šešios ilgakojės merginos (viena jų yra netgi pozavusi „In Vogue“ žurnalui) keletą dienų trikdė įmonių „Trelleborg Engineered Systems Lithuania“, „Egersund Net“, „Švyčio“ darbą.

Plačiau >


Tarptautinė aviacinės fotografijos paroda

Tauragės fotografijos galerijoje veikia V tarptautinė aviacinės fotografijos paroda. Atidarymo metu pristatytas naujas fotoalbumas „Daugiau dangaus“. Parodos organizatoriai žurnalas „Aviacijos pasaulis“ ir Tauragės fotografų klubas. Rėmėjai: UAB „Eukoba“, UAB „Langfilija“ ir Tauragės aviacijos entuziastai.

Plačiau >


Butauto Barausko (Vilnius) fotoparoda „Apie Dievus ir Žmones“.

Tauragės fotografijos galerijoje eksponuojama žinomo Lietuvos spaudos fotografo Butauto Barausko paroda „Apie Dievus ir Žmones“. „Nelaikau savęs menininku, netgi Fotomenininkų sąjungai nepriklausau. Esu doras žmogus, nuoširdžiai atliekantis savo darbą“, – per parodos atidarymą kalbėjo B.Barauskas.

Plačiau >


Miesto jubiliejų fotografai pasitiko pristatydami parodą ir du fotoalbumus.

Tauragės miesto jubiliejui Tauragės rajono fotografų klubas „Fotojūra“ pasiruošė atsakingai. Ta proga galerijoje pristatyta autorinė Sigito Kancevyčiaus fotoparoda „40 tauragiškių portretų“ ir to paties pavadinimo albumas. Klubo nariai - Renaldas Malychas, Kęstutis Milašius, Sigitas Kancevyčius, Benjaminas Pocius, Gediminas Tamulynas, Eugenijus Kavaliauskas ir Romualdas Vaitkus - išleido fotoalbumą „mūsų miestas - Tauragė“. Tai leidinys apie Tauragės miestą, jo architektūrą, renginius, žmones, gamtą. Jubiliejaus renginius fotografai įamžino ir juos eksponuoja parduotuvės „Ravita“ vitrinose (Bažnyčių g-vė). Šias akimirkas jūs galite paziūrėti ir mūsų internetiniame puslapyje.

Plačiau >


Pasitelkiant fotografiją fiksuojama kaimų būtis.

Pasitelkiant fotografiją fiksuojama kaimų būtis. Keletą fotografų - Lietuvos spaudos fotografų klubo nariai ir Tauragės klubo „Fotojūra“ fotografai Renaldas Malychas, Gediminas Tamulynas ir Romualdas Vaitkus fiksavo Mociškių kaimo (Pagėgių sen.) gyvenimą. Stengėmės užfiksuoti viską kas laikina, kas negrįžtamai nyksta, keičiasi. Šio projekto bendrą rezultatą bus galima pamatyti fotoparodoje per Vilkyškių miestelio šventę.

Plačiau >


Ilgą laiką fiksuoti Plaškių kaimo vaizdai buvo pristatyti sugriautoje bažnyčioje

Ilgą laiką fiksuoti Plaškių kaimo vaizdai buvo pristatyti sugriautoje bažnyčioje.Šeštadienį Plaškiuose buvo daug saulės ir šventinio šurmulio. Vyko Pagėgių savivaldybės Plaškių kaimo kraštiečių šventė. Šventinės iškilmės prasidėjo nykstančioje Plaškių bažnyčioje Tauragės klubo „Fotojūra“ vadovo Romualdo Vaitkaus parodos „Vizualūs laiškai Plaškiams“ pristatymu

Plačiau >


Birštono dienas fiksavo ir Tauragės fotografai

Birželio 8-10 dienomis Lietuvos spaudos fotografų klubas kartu su klubo „Fotojūra“ nariais fiksavo kurortinio Birštono miesto šventę. Dvi dienas „spraigę“ fotokamerų užraktais, sekmadienį fotografai miestelėnams ir svečiams pristatė darbų parodą

Plačiau >


Pleneras „Mano vaikystės kiemas“.

Pagėgiuose vyko jaunųjų fotografų pleneras „Mano vaikystės kiemas“, kurį organizavo Pagėgių viešoji biblioteka.

Plačiau >


Gegužės 25 d. 16 val. Tauragės fotografijos galerijoje (Dariaus ir Girėno 5)atidaryta bendra fotografų klubo „Fotojūra“ paroda skirta 5 metų klubo įkūrimo metinėms pažymėti.

Gegužės 25 d. 16 val. Tauragės fotografijos galerijoje atidaryta bendra fotografų klubo „Fotojūra“ paroda skirta 5 metų klubo įkūrimo metinėms pažymėti.

Plačiau >


Spaudos fotografų darbų paroda ir „Auksinių kadrų“ įteikimo ceremonija Vilniaus Rotušėje

VI kartą Vilniaus Rotušėje rengiamas geriausių spaudos fotografijų konkurso finalas ir „Lietuvos spaudos fotografija 2007“ albumo pristatymas. Šiame renginyje dalyvavo ir grupė Tauragės fotografų klubo „Fotojūra“ narių:Vytautas Butkus, Renaldas Malychas, Romualdas Vaitkus ir Gediminas Tamulynas.

Plačiau >


Klubo „Fotojūra“ nariai dalyvavo pasaulio spaudos fotografų apdovanojimo ceremonijoje Amsterdame

Klubo „Fotojūra“ nariai dalyvavo pasaulio spaudos fotografų apdovanojimo ceremonijoje Amsterdame. Savaitaglį vykusioje pasaulio spaudos fotografų apdovanojime Amsterdame dalyvavo Tauragės fotografų klubo „Fotojura“ nariai Renaldas Malychas ir Romualdas Vaitkus bei Lietuvos spaudos fotografai iš Vilniaus.

Plačiau >


Fotografijų paroda „Čikagax3“ LR Seime

Lietuvos Respublikos Seimo parlamento galerijoje atidaryta trijų Tauragės fotografų klubo narių paroda „Čikagax3“.

Plačiau >


Švedų - lietuvių fotografijos paroda „Trapus pasaulis/Du tuzinai kiaušinių“

Parodoje „Trapus pasaulis/ Du tuzinai kiaušinių“ pristatomi sutrikusio intelekto žmonių - 12 lietuvių ir 12 švedų - fotografijos darbai bei jų portretai.

Plačiau >


Tauragės fotomenas Panevėžyje

Panevėžio fotografijos galerijoje atidaryta tauragiškių fotomenininkų fotografijos paroda, kurioje devynetas autorių pateikė daugiau nei tris dešimtis savo darbų.

Plačiau >


Atidaryta fotoparoda „Nuoga diena. Nuoga išpažintis“.

Kovo 8-osios proga Tauragės fotografijos galerijoje atidaryta paroda „Nuoga diena. Nuoga išpažintis“. Jos autoriai gerai žinomi fotografai Ramūnas Danisevičius, Rolandas Parafinavičius ir Valdas Kopūstas.

Plačiau >


Tauragiškių kūryba pristatyta Kėdainių bendruomenei

Kovo 2d. Kėdainių daugiakultūriame centre buvo pristatyta devynių Tauragės fotomenininkų kūryba. Savo darbus šioje parodoje eksponavo Eugenijus Kavaliauskas, RenaldasMalychas, Vytautas Butkus, Romualdas Vaitkus, Gediminas Tamulynas, Vaidas Bičkus, Vaidotas Bartus, Kęstutis Macijauksas ir Sigitas Kancevyčius. Tauragiškiai jau prieš penketą metų turėjo galimybę savo fotolakštus eksponuoti Kėdainių Rotušėje. O pastaruoju metu palaikomi draugiški santykiai su Kėdainių fotografų klubu ir jų vadovu Vytautu Amalevičiumi ir buvo šios draugystės išdava. Į parodos atidaryma atvykę autoriai džiaugėsi nuoširdžiu priėmimu, puikiai fotomeno eksponavimui pritaikytomis patalpomis ir žiūrovų teigiamais atsiliepimais

Plačiau >


Renaldo Malycho fotoparoda „Virš žemės“.

Trisdešimt dvi eksponuojamas fotografijas vienija pavadinimas “Virš Žemės”. Žiūrovų teismui pateikiami oro laineriais skrendant į įvairiausias šalis – Ispaniją, Turkiją, Šveicariją, Rumuniją, Gruziją, Azerbaidžaną, Armėniją užfiksuoti nuostabūs vaizdai

Plačiau >


Jaunųjų fotografų ir fotoklubo narių išvyka į Šiaulių fotografijos muziejų ir universiteto audiovizualinę katedrą.

Sausio 17d. Tauragės fotografų klubo nariai ir moksleivių kūrybos centro foto-video studijos „Kadras“ jaunieji fotografai lankėsi Šiaulių fotografijos muziejuje ir universiteto audiovizualinėje katedroje, bei dailės galerijoje. Apžiūrėjome šio muziejaus įkūrėjo Antano Dilio personalinę fotografijų parodą, bei jo sukauptą atvirukų kolekciją.Universiteto dėstytoja Regina Šulskytė papasakojo apie studentų vykdomą veiklą, mokymosi metodiką, bei aprodė studentų darbų fotoparodą.

Plačiau >


Tauragės fotogalerijoje iki vasario 11d. veikia Lietuvos spaudos fotografų klubo paroda. Kviečiame apsilankyti.

Į parodos atidarymą atvykę Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis, fotografai Valdas Kopustas ir Irmantas Gelūnas pasidžiaugė galimybe kiekvienais metais šią parodą eksponuoti Tauragės fotogalerijoje. Juolab, kad ir Renaldas Malychas ( vienas šios parodos organizatorių) ir Romualdas Vaitkus priklauso šiam klubui.

Plačiau >


Personalinė jubiliejinė Renaldo Malycho fotoparoda

Sausio 16 dieną, antradienį, 17 val., Klaipėdos fotografijos galerijoje (Tomo g. 7) atidaryta Tauragės fotomenininko Renaldo Malycho personalinė paroda „Virš Žemės“.

Plačiau >


Klubo parodos Pagramantyje ir Lomiuose. Baigtas Kultūros ministerijos projektas „Karaliaučiaus paveldo fotoatspindžiai“.

Besibaigiant 2006 -iesiems metams Tauragės rajono fotografų klubas „Fotojūra“ pristatė keletą naujų parodų. Tai Kultūros ministerijos remiamas projektas „Karaliaučiaus paveldo fotoatspindžiai“, parodos Pagramančio ir Lomių kaimuose. Šios parodos, tai jau keletą metų besitesiančio projekto tąsa. Ateityje planuojama išleisti fotoalbumą apie Tauragės rajono kaimus.

Plačiau >


Fotoklubo parodos Birštone ir Laukėsoje

Praėjusią savaitę fotoklubo nariai pristatė savo kūrybą Birštono visuomenei. Tęsiant kultūros ministerijos remiamų projektų maratoną surengta fotoparoda Laukėsoje „Laukėsos formatas“.

Plačiau >


Paskelbti moksleivių fotografijos konkurso rezultatai

Baigėsi moksleivių fotografijos konkursas „Vasaros įspūdžiai“. Lapkričio 7 d. buvo paskelbti šio konkurso nugalėtojai ir kitos nominacijos bei surengtas fotoparodos atidarymas Tauragės rajono savivaldybės švietimo skyriuje

Plačiau >


Bendras klubo „Fotojūra“ ir MKC foto,-video studijos „Kadras“ projektas „Vizualūs laiškai Tauragės krašto paveldui“.

Šiais metais vykdomas bendras Tauragės fotografų klubo „Fotojūra“ ir MKC fot,-video studijos „Kadras“ projektas „Vizualūs laiškai Tauragės krašto paveldui“, kurį remia Lietuvos tūkstantmečio minėjimo direkcija prie Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos

Plačiau >


Fotoklubo paroda „Žmonės“ Gargžduose

Praeitą penktadienį Tauragės fotografų klubo „Fotojūra“ nariai Vytautas Butkus, Vaidotas Bartkus, Vaidas Bičkus, Eugenijus Kavaliauskas, Sigitas Kancevyčius, Renaldas Malychas, Kęstutis Macijauskas, Kęstutis Milašius ir šio klubo vadovas Romualdas Vaitkus pristatė teminę parodą „Laikas sustoti“.

Plačiau >


Projektas „Karaliaučiaus paveldo fotoatspindžiai“

„Buvome išvykę laiko mašina dvidešimt metų atgal...“ – taip su šypsodamiesi kalbėjo Tauragės fotografų klubo „Fotojūra“ nariai, praėjusį sekmadienį grįžę iš trijų dienų viešnagės Kaliningrado srityje. Kelionės tikslas – tęstinio projekto „Karaliaučiaus paveldo fotoatsipindžiai“ baigiamasis etapas

Plačiau >


Tauragiškiai fotografai „persikelia“ į uostamiestį

Šį penktadienį Klaipėdos fotografijos galerijoje (Tomo g. 7) 17 val. uostamiesčio visuomenei Tauragės fotografai pristato parodą „Laikas sustoti“. Bendros klubo narių parodos fofokadro turinys – žmogus. - Žmogus, sustojęs fotografijoje ir tuo pačiu – laike. Tik fotografijoje žmogus išlieka amžinas akimirkoje, nemirtingas ir niekados nesikeičiantis, - teigia klubo pirmininkas Romualdas Vaitkus. Portretuose, aktuose, reportažuose, montažuose parodos žmogus fiksuojamas visoks: gražus, prastu apdaru, judesy, besišypsantis.

Plačiau >


Galerijoje - paroda „Laisvesni už vėją“

Penktadienio pavakarę Tauragės miesto pilies kiemelyje griaudėjo motociklų varikliai. Fotografijos galerijoje pirmą kartą atidaryta paroda apie kitokį gyvenimo stilių mėgstančius žmones – baikerius. Plieniniais žirgais į pilies kiemelį atriedėjo apie dvi dešimtis ratuotų, odiniais drabužiais vilkinčių baikerių. Dauguma jų – Tauragės ir Raseinių bendro klubo „Twins Forever“ (dvyniai amžiams) klubo nariai. Paroda sudomino ir kai kuriuos miesto verslininkus. Jie su savo antrosiomis pusėmis taip pat atvažiavo motociklais.

Plačiau >


Toliau tęsiasi klubo projektas fotografuoti Tauragės rajono kaimus

Nors vasara atostogų metas, tačiau klubo „Fotojūra“ nariai turėdami laisvesnį savaitgalį tęsia savo pradėtą projektą fotografuoti Tauragės rajono kaimus. Po pernai metais pavykusių fotoparodų Milaičių ir Sartininkų kaimuose, jau ir šiemet vasarą aktyviai tęsiame šį sumanymą.

Plačiau >


Tauragėje - fotografijos dienos ir pirmamsis klubo fotoalbumas

Gegužės 25 d ieną pirmą kartą Tauragės mieste suorganizuotas renginys, kuris sukvietė ne tik vietinius, bet ir kolegas fotografus iš kitų miestų. „Fotografijos dienos Tauragėje“ – tai vadinosi šis renginys, kuris prasidėjo ketvirtadienio rytą. Meras Pranas Petrošius svečius iš Palangos ir Panevėžio priėmė savo kabinete. Svečiai supažindinti su Tauragės rajono savivaldybės gyvenimu, svarbiausiais darbas, meras pasidžiaugė aktyvia vietos fotomenininkų kūrybine veikla. Vėliau Kultūros centro kultūros paveldo tarnybos vadovas Edmundas Mažrimas svečiams surengė ekskursiją po miestą, pristatė Tauragės istoriją.

Plačiau >


 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team