Lt   |   En   |   Ru

Tauragėje - fotografijos dienos ir pirmamsis klubo fotoalbumas

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

Gegužės 25 d ieną pirmą kartą Tauragės mieste suorganizuotas renginys, kuris sukvietė ne tik vietinius, bet ir kolegas fotografus iš kitų miestų.

„Fotografijos dienos Tauragėje“ – tai vadinosi šis renginys, kuris prasidėjo ketvirtadienio rytą. Meras Pranas Petrošius svečius iš Palangos ir Panevėžio priėmė savo kabinete. Svečiai supažindinti su Tauragės rajono savivaldybės gyvenimu, svarbiausiais darbas, meras pasidžiaugė aktyvia vietos fotomenininkų kūrybine veikla. Vėliau Kultūros centro kultūros paveldo tarnybos vadovas Edmundas Mažrimas svečiams surengė ekskursiją po miestą, pristatė Tauragės istoriją.

Antroje dienos pusėje, prisijungus svečiams iš Kelmės ir Šilutės fotoklubų, rajono savivaldybės salėje vyko mini konferencija „Lietuvos fotografija. Kokia ji?“ Konferencijos vedantysis Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys (LFS) Sigitas Kancevyčius auditorijai, kurią be svečių iš kitų miestų sudarė ir Tauragės kultūros darbuotojai, meras ir jo pavaduotojas, jaunimo atstovai, verslininkai bei tauragiškiai besidomintys šia meno šaka, pristatė lektorius: Palangos fotografų klubo įkūrėją, LFS narį Adą Sendrauską, Panevėžio fotografijos galerijos vadovę, LFS narę Mariją Čičirkienę ir tauragiškį fotomenininką, LFS narį Renaldą Malychą. Lektoriai pasiskirstę temomis kalbėjo apie fotografijos projektams vykdyti gaunamas lėšas, apie lietuviško fotomeno raidą, apie kūrybos subtilybes ir k.t.

Šio renginio kulminacija – vakare Tauragės fotografijos galerijoje atidaryta fotografų klubo „Fotojūra“ bendra paroda ir pirmojo fotoalbumo „Fotomintys“ pristatymas, kuriuo klubo nariai ypač didžiuojasi - juk tai pirmas ryškus pėdskas bendraminčių istorijoje.

Visus besirenkančius prie Fotografijos galerijos pasitiko nuotaikinga diksilendo iš Vilnius muzika. Tauragės fotografus sveikino kolegos fotomenininkai iš Palangos, Panevėžio, Klaipėdos ir kitų miestų, Vyriausybės atstovas Tauragės apskrityje Viktoras Kovšovas, kultūros darbuotojai, Tauragės fotografų gerbėjai... Rėmėjams buvo padovanota po dar spaustuvės dažais kvepiančią fotografijos knygą.

Antrąją Fotografijos dieną (gegužės 26 d.) ir pirmąją „Tauragės miesto dienos 2006“ pavakare trejetas tauragiškių fotomenininkų Sigitas Kancevyčius, Renaldas Malychas ir Romualdas Vaitkus „Santakos“ muziejuje pristatė kitą fotoparodą „Tauragės dienų 2005 atspindžiai“.

Norintys įsgyti leidinį, rašykite fototokadras@sonet.lt

 

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team