Lt   |   En   |   Ru

Klubas

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

Klubo istorija ir veikla

Tuomet, kai dar net nebuvo minčių apie fotografų klubo įsteigimą, būsimieji jos nariai pavieniai aktyviai dalyvavo respublikinėse ir tarptautinėse fotoparodose.

Klubo pagalba suvienijus patirtį ir jėgas narių dalyvavimas suaktyvėjo.

Jau eilę metų dalyvaujame tradicinėje parodoje „Gyvos žemės mintys“ (Mažeikiuose), „Gamta – visų namai“(Kaune), kasmetinėse lietuvių fotografų parodose JAV (Čikagoje).

Aktyviai dalyvaujama fotografams rengiamuose kursuose. Prieš keletą metų jauniausias klubo narys Gediminas Tamulynas laimėjo prizą (mėgėjų klasėje) UAB„Žibintas“ surengtame konkurse apie „Peugeot“. Ši paroda buvo demonstruota ir III Lietuvos autokroso etape Tauragėje vykusiuose ralio varžybose.

2003 metais Sony organizuotame konkurse „Talent Trophy“ Renaldas Malychas užėmė III vietą.Savo pelnytais prizais įvairiuose konkursuose gali didžiuotis Vytautas Butkus. Trečioje turizmo ir kelionių fotografijų parodoje iš viso pasaulio, jam suteiktas parodos titulas W.W.T.PH.’2001 „Parodos MAJORAS“ (2001) Žurnalo „Namas ir aš“ fotografijų konkursas, pagrindinis prizas (2001); Žurnalo „Namas ir aš“ fotografijų konkursas, pagrindinis prizas (2002); Jau daugelį metų fotografai lanko Nidoje vykstančius seminarus.

2003 metais trys klubo nariai – Sigitas, Renaldas ir Romualdas – dalyvavo realybės šou „Pasinerk į televiziją“. Šią trijulę lydėjo sėkmė ir namo sugrįžo su pagrindiniu prizu. Iškart po pasirodymų šou laidoje, jie surengė parodą „Pasinerk į TV“.

Bendrą veiklą vystome su Tilžės fotomeninkais. 2004 metais dalyvavome plenere Sovetske (Kaliningrado sritis). Dviejų dienų atliktos fotosesijos metu, darbai buvo eksponuojami miesto muziejuje. Atsakomasis Sovetsko fotografų vizitas į Tauragę numatytas šių metų rugpjūčio mėn.

Vienas iš paskutinių klubo veiklos etapų – tai Tauragės girininkijų fotografavimas. Šiais metais planuojama surengti uždaromąją fotoparodą miškininkų dienai.

Klubo „Fotojūra“ nariai tarptautinėje arenoje savo darbus eksponavo Krokuvoje ir Belchatove (Lenkija), Frankfurte prie Maino(Vokietija), Sovetske (Rusija), bei Čikagoje (JAV).

Vytautas Butkus, Romualdas Vaitkus ir Sigitas Kancevyčius surengė savo darbų fotoparodą Lemonto dailės muziejuje (Čikaga). Iš kelionės įspūdžių po JAV Tauragės fotogalerijoje surengta fotoparoda „Čikaga x3“.

Kiekvienais metais klubo nariai surengia metinę ataskaitinę fotoparodą kurioje pristatomi naujausi darbai.

2006 metais jau laimėti 3 projektai, kuriuos patvirtino Kultūros ministerija ir Prezidentūra. Sėkmingas projektų "Milaičių kaimas - nuo aušros iki sutemos" bei "Sartininkai - vienos dienos kronika" davė rezultatų ir teigiamų atsiliepimų ne tik visuomenėje, bet ir valdžios sluoksniuose.

Klubiečiai dažnai leidžia laisvalaikį bendrose išvykose gamtoje, rengia pobūvius su draugais ar pirtyje. Netolimoje ateityje planuojami bendri projektai su kitais Tauragės klubais.

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team