Lt   |   En   |   Ru

Apie galeriją

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

 
2003 spalio mėn. 10 dieną savo duris Tauragėje atvėrė fotografijos galerija. Ji įsikūrė Tauragės pilies teritorijoje naujai rekonstruotame pietvakariniame bokšte. Galerijoje yra dvi salės, kuriuose galima eksponuoti 40-50 didesnio formato darbų.
 
Galerijoje jau buvo surengta daugiau kaip trisdešimt fotoparodų: savo darbus čia jau pristatė Kėdainių miesto fotografų klubas, fotomeninkas Algimantas Kezys (JAV), Suomijos gamtos fotomeninkai, Maskvos fotografijos meistrai, Šiaulių jaunieji fotomeninkai, fotografai iš Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio ir kt. Galerijos atidaryme dalyvavo gausus kolegų būrys.
 
Pasveikinti atvyko Klaipėdos fotomenininkai su Algimantu Jankūnu priešakyje. Šia proga sėkmės linkėjo ir Mažeikių fotomenininkai (Jonas Strazdauskas ir Algimantas Tirlikas). Kauno fotogalerijos vedėja Snieguolė Michelkevičiūtė padovanojo galerijai visą krūvą knygų apie fotografiją, kad jaunimas turėtų iš ko mokytis. Fotomenininkė savo kalboje minėjo, kad galerijos atidarymas – įvykis reikšmingas ne tik Tauragei, nes ir Lietuvoje toli gražu ne kasdien atveria duris naujos fotogalerijos. Šia proga 1000 egzempliorių tiražu išleistas leidinys „Tauragės fotogalerija“.
 
Nuo galerijos atidarymo, kasmet joje Tauragės visuomenei pristatoma po 12 personalinių ir bendrų parodų.
 
Fotografijos galerijai vadovauja Romualdas Vaitkus.
 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team