Lt   |   En   |   Ru

Klubo parodos Pagramantyje ir Lomiuose. Baigtas Kultūros ministerijos projektas „Karaliaučiaus paveldo fotoatspindžiai“.

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

   

 

 

 

      Tą saulėtą dieną Pagramantyje, mums pasisekė. Ne tik dėl to, kad fotografija priklauso nuo apšvietimo, bet kai šviečia saulė, tai ir žmonės linksmesni. Tada per jų veidus prasišviečia ir dvasios šviesa, kuri nuskaidrina nuotraukas, aplinką, kurioje eksponuojama paroda, žmones, kurie atėjo visa tai pamatyti...

       Antra vertus, siunčiant vizualius laiškus (fotonuotraukas) ateičiai, nes būsimųjų kartų pagramantiškiai, tikėkimės, jas pamatys ir po 100 metų, smagiau pasijunti kai jie šviesūs.

       Tikriausiai ir po 100 metų taip pat virš Pagramančio švies ta pati saulė, ateities pagramantiškių gyslomis tekės tas pats dabarties protėvių kraujas, bet Pagramantis bus pasikeitęs. Todėl mūsų, fotografų, uždavinys jį parodyti tokį, koks jis yra šiandien. Akivaizdu, kad ir žmonės save veidrodyje mato kitoniškai, nei fotonuotraukose. Jei ką nuvylėme, jei nufotografavome ne taip kaip Jums norėtųsi – atsiprašome. Žinoma, nekėlėme sau uždavinio Pagramantį ir jo gyventojus nufotografuoti gražesniais, nes branginame dokumentiškumą, kuris kažkada bus labai reikalingas. O kas gali geriau papasakoti kaip „tada“ žmonės rengėsi, kokioje socialinėje aplinkoje gyveno, net ką jie mąstė, jei ne fotografija.

      Mūsų, tauragiškių, atvykę svečiai iš kitų Lietuvos miestų, dažnai klausia „ar čia tas pats Pagramantis apie kurį rašė Nepriklausomybės apleistas ir dirbtinai užmirštas Petras Cvirka?“ Mes atsakome, kad tai kitas Pagramantis, bet jis irgi turi savo Šnekutį, jis irgi turi savo gyvenimą, savo grožį ir viską ko jam reikia, kad išsiskirtu unikalumu...

      Fotografų klubo „Fotojūra“ nariai jau suspėjo nufotografuoti keliolika Tauragės krašto kaimų. Nenufotografuotieji irgi laukia savo eilės. Ten kur jau buvome, dirbome, jaučiamės saviškiais. Niekada nepykstame ant tų, kurie mums atsuka nugarą, pataria rimtesnio darbo imtis, o pamatę parodą gailisi, kad „nepakliuvo į kadrą“. Šiek tiek tragiška, kad jų veidai neužfiksuoti nuotraukose nebus pasiųsti į ateitį, tačiau, šiandien, dar galima suspėti pasitaisyti. Tad jei tiems, kurie dėl mūsų ar ne mūsų  kaltės „nepakliuvo į kadrą“, siūlome suskubti tai padaryti. Nufotografuoti Jūsų giminės susiėjimą, kitas šventes ar kasdienybę gali pagramantiškis Kęstutis Macijauskas, kuris, reikalui, pasitelks mus visus.

      Visiems pagramantiškiams, visiems, kurie čia sutiks Šventas Kalėdas ar Naujuosius metus, linkime sveikatos, geros nuotaikos, kasdienės duonos ant stalo, daug meilės savo kraštui, savo artimiesiems ir kaimynams.

      Ši saulėta paroda, mūsų dovana Jums. Jei ji patiko, labai džiaugiamės.

 

 

Autoriai:  Kęstutis Macijauskas, Sigitas Kancevyčius, Renaldas Malychas, Eugenijus Kavaliauskas, Vaidotas Bartkus, Vaidas Bičkus, Audrius Macijauskas, Tomas Vaitkus ir Romualdas Vaitkus.     

 

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team