Lt   |   En   |   Ru

Personalinė jubiliejinė Renaldo Malycho fotoparoda

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

Fotografijos parodoje – Žemė iš viršaus

 

Sausio 16 dieną, antradienį, 17 val., Klaipėdos fotografijos galerijoje (Tomo g. 7) atidaryta Tauragės fotomenininko Renaldo Malycho personalinė paroda „Virš Žemės“.

Pasak autoriaus, pirmą kartą panašaus pobūdžio parodą jis pamatė 2003 metų vasarą Krokuvoje (Lenkija). Įspūdis buvo toks stiprus, kad iškart kilo minčių kažką panašaus padaryti pačiam. Pakilti į aukštybes išpuola ne kiekvienam, o su fotoaparatu rankose tai atsitinka dar rečiau.

- Man pasisekė. Kaip fotokorespondentas vykdamas su LR Prezidentu Valdu Adamkumi į įvairias šalis turėjau progos pamatyti tai, ką šiandieną rodau Jums. Ne viskas pavyksta iš karto, nes laiko ir nepalankių aplinkybių numatyti neįmanoma. Bet turiu vilties šią savo kuklią kolekciją ateityje plėsti. Juk stebėti Žemę, ant kurios praleidi dvidešimt keturias valandas per parą, iš viršaus taip nuostabu, nenuspėjama, tai pribloškia...

Parodos lankytojams bus pristatyta daugiau nei trisdešimt darbų. Tai akimirkos, užfiksuotos Azerbaidžane, Armėnijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje, Turkijoje ir Lietuvoje. Įspūdingi Žemės raštai, naftos ir druskų telkiniai priverčia suabejoti, ar tai tikrai mūsų planeta.

Ši paroda atidaroma ne atsitiktinai. Šį mėnesį jos švęs savo jubiliejinį gimtadienį, kurį norėjo pažymėti pristatydamas pirmą rimtą personalinę parodą. Prieš tai rengtos personalinės parodėlės, R.Malycho teigimu, buvo tik apšilimas.

 

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team