Lt   |   En   |   Ru

Tauragės fotogalerijoje iki vasario 11d. veikia Lietuvos spaudos fotografų klubo paroda. Kviečiame apsilankyti.

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

Lietuvos spaudos fotografų klubas

Lietuvos spaudos fotografų klubas yra ne pelno organizacija - viešoji įstaiga, įkurta 2001 metų vasarą. Šiuo metu klubas vienija daugiau kaip 50 didžiausių Lietuvos spaudos leidinių bei naujienų agentūrų fotografų profesionalų. Klubo nariai yra "Lietuvos ryto", "Respublikos", "Lietuvos žinių", "Verslo žinių", kitų Lietuvos nacionalinių ir regioninių laikraščių, žurnalų, naujienų agentūrų ELTA, INNA ir BNS fotografai.

Lietuvos spaudos fotografų klubas populiarina Lietuvos spaudos fotografiją ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio valstybėse. Pagrindinės klubo veiklos kryptys - organizuoti spaudos fotografijos parodas ir akcijas, leisti albumus, šalyje bei užsienyje propaguoti ir reprezentuoti Lietuvos fotokorespondentų laimėjimus, bendradarbiauti su kitų šalių panašiais klubais ir organizacijomis.

Vienas pagrindinių klubo uždavinių - kasmet surengti parodą "Lietuvos spaudos fotografija". Tai paroda, kuri atspindi platų ir tikrą šalies gyvenimo vaizdą. Nuotraukose įamžinami žmonės, įvykiai ir mus supanti aplinka. Šia paroda siekiama parodyti gyvenimą tokį, koks jis yra, jo nepagražinant, o tik perteikiant fotografų akimis, netikėtais rakursais.

Klubo veikla neapsiriboja vien metinės parodos organizavimu. Įvairiomis formomis klubas stengsis parodyti, kad spaudos fotografija yra įdomi ir gali gyvuoti ne tik laikraščių ar žurnalų puslapiuose. Daugybė puikių fotografijų dėl vienokių ar kitokių priežasčių niekada nebuvo publikuotos. Klubo organizuojamos akcijos, įvairios teminės parodos gali suteikti visuomenei daug malonių akimirkų ir netikėto intriguojančio pažinimo. Klubo veikloje dalyvaujantys didžiausių Lietuvos spaudos leidinių fotografai dėl asmeninės patirties ir savito požiūrio tą patį įvykį ar asmenį užfiksuoja skirtingais rakursais. Visuomenei parodyta tokių požiūrių visuma sudaro tikrą mūsų šiuolaikinio veržlaus gyvenimo vaizdą.

Viena iš klubo veiklos krypčių - švietėjiška veikla, kurios tikslas supažindinti visuomenę su spaudos fotografijos galimybėmis ir privalumais. Klubas taip pat rūpinasi savo kolegų profesiniu tobulėjimu. Tik pavieniams fotografams pavyksta išvažiuoti mokytis, stažuotis ar į seminarus užsienyje. Todėl klubas organizuos paskaitas ir seminarus Lietuvos spaudos fotografams bei ieškos galimybių pasikviesti pasaulines šios srities įžymybes pasidalyti patirtimi. Pažintys su pasaulio spaudos fotografijos tradicijomis ir tendencijomis yra aktualios, norint tinkamai atstovauti Lietuvai pasaulinės spaudos fotografijos platybėse.

Mūsų klubas tęsia Lietuvos "Canon" fotoklubo, kurį 1998 m. vasarą įkūrė grupė didžiausių Lietuvos spaudos leidinių fotokorespondentų, veiklą. Viena didžiausių šio klubo akcijų buvo "Šventoji - diena ir naktis. 2001 m. birželio 23 d.". Šventosios kurorte vienos dienos gyvenimo akimirkas amžino net 36 fotografai. Šis rekordas, kai vienu metu ir vienoje vietoje bendrą fotoreportažą kūrė tiek daug fotoreporterių, užfiksuotas Lietuvos rekordų knygoje. Fotografai fiksavo įdomius Šventosios gyventojų ir poilsiautojų veidus, nekasdienes situacijas, miestelio ir apylinkių vaizdus, įspūdingus pajūrio peizažus, įamžino Joninių nakties akimirkas. Kai kurie autoriai rinkosi neįprastas fotografavimo vietas: vieni niro po vandeniu, kiti pastoliais kopė į 60 metrų aukščio Šventosios bažnyčios varpinę, pasieniečių stebėjimo bokštą, treti žvalgėsi po paplūdimius. Kitą dieną Šventojoje buvo surengta 60 nuotraukų paroda vėliau padovanota miestui.

Naujų technologijų įtaka neaplenkė ir fotografijos. Dabar dauguma pasaulio laikraščių ir naujienų agentūrų fotografų dirba skaitmeniniais fotoaparatais, laikraščiuose, žurnaluose ar knygose spausdinamos nuotraukos ruošiamos kompiuteriu. Tačiau spaudos fotografijos esmė, paskirtis ir aktualumas nekinta.

IKI SUSITIKIMO PARODOSE IR … GATVĖSE!

 

 

  

 

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team