Lt   |   En   |   Ru

Renaldo Malycho fotoparoda „Virš žemės“.

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

Trisdešimt dvi eksponuojamas fotografijas vienija pavadinimas “Virš Žemės”. Žiūrovų teismui pateikiami oro laineriais skrendant į įvairiausias šalis – Ispaniją, Turkiją, Šveicariją, Rumuniją, Gruziją, Azerbaidžaną, Armėniją užfiksuoti nuostabūs vaizdai, kai kurie jų panašūs į dailininkų grafikų darbus. Pateikta ir keletas iš aukštai fotografuotų Lietuvos – Tauragės ir Šilutės rajonų vaizdų.

Prieš trisdešimtąjį gimtadienį klaipėdiškiams, o dabar tauragiškiams pristatydamas savo pirmąją didelę personalinę fotografijų parodą R.Malychas teigia: “Pakilti į aukštybes išpuola ne kiekvienam, o su fotoaparatu rankose tai atsitinka dar rečiau. Man pasisekė. Kaip fotokorespondentas vykdamas su LR Prezidentu Valdu Adamkumi į įvairias šalis turėjau progos pamatyti tai, ką šiandien rodau Jums. Ne viskas pavyksta iš karto, nes laiko ir nepalankių aplinkybių numatyti neįmanoma. Bet turiu vilties šią savo kuklią kolekciją ateityje plėsti. Juk stebėti Žemę, ant kurios praleidi dvidešimt keturias valandas per parą, iš viršaus taip nuostabu, nenuspėjama, tai pribloškia…”

Kaip ir daugelis kitų fotografų, R.Malychas šeimos albumui pradėjo fotografuoti tėvų nupirktu kukliu juostiniu fotoaparatu. Beveik prieš septynerius metus jis pravertė darbui – ėmęs vadovauti “Tauragės kurjeriui” pradėjo fotografuoti laikraščiui. Kaip pats sako, ant “fotografijos užsikabino” po su dar dviem tauragiškiais fotografais 2003 metais laimėto realybės šou “Pasinerk į TV3” surengęs ataskaitinę parodą. Vėliau fotografavo ne tik laikraščiui, kūrė reportažines nuotraukas, portretus, dalyvavo “Fotojūros” rengiamuose pleneruose, savo darbus eksponavo Tauragėje, rajono kaimuose, Kaliningrade, Rygoje, Lenkijoje. Apdovanotas už geriausias nuotraukas sporto tematika.

Per keletą metų Renaldas lipo karjeros laipteliais - tapęs redaktoriumi naujam gyvenimui prikėlė “Tauragės kurjerį”, tapo Lietuvos fotomenininkų sąjungos nariu.  Renaldas sako, kad dažnai nuovargį skandina su kuprine ant pečių keletui valandų iškeliaudamas vienas – pabūti gamtoje, pafotografuoti. Jei iš to, ką nufotografavo, dar pavyksta ką nors atrinkti parodai, būna laimingas…

 

Geriausias Renaldo Malycho bendrakeleivis - fotoaparatas

Kovo 12d. ši paroda bus pristatyta Birštono kultūros namuose.

 

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team