Lt   |   En   |   Ru

Prezidentas dalyvavo Renaldo Malycho parodos atidaryme

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

Staigmena prezidentui – paroda iš kelionių

Tauragėje lankęsis Valdas Adamkus trumpam užsuko į fotografijos galeriją, kur nustebo nuotraukose pamatęs ir savo atvaizdą.

Prezidentas dalyvavo tauragiškio Renaldo Malycho parodos atidaryme.

Parodoje eksponuojama keturiasdešimt nuotraukų, kuriose užfiksuotos akimirkos iš prezidento vizitų užsienyje.

R.Malychas su kitais žurnalistais dalyvavo aštuoniose tokiose kelionėse.

„Fotografai prieš parodą juokavo, kad į galeriją pavyko privilioti net prezidentą. Ši paroda buvo suplanuota anksčiau – po šeštos mano kelionės su prezidentu, bet tik dabar jis atvyko į Tauragę. Dabar aš esu ramus.

Prezidentas man pašnibždėjo, jog domisi fotografija, buvo net sukaupęs fotoaparatų kolekciją“, -- džiaugėsi parodos autorius.

„Tikrai turėjau fotoaparatų kolekciją, bet šiam pomėgiui nebeliko laiko“, -- patvirtino svečias, kurį tauragiškiai apipylė dovanomis.

Tauragės fotografai įteikė marškinėlius su klubo „Fotojūra“ ženklu, Tauragės rajono meras Robertas Piečia -- Sigito Kancevyčiaus nuotrauką, kurioje prezidentas nufotografuotas per pirmąjį vizitą Tauragėje.

Parodos autorius V.Adamkui padovanojo du puodelius, ant kurių atspaustos nuotraukos -- V.Adamkus su žmona bei prezidento spaudos konferencija Turkijoje.

Anot autoriaus, šias nuotraukas norėjo parodyti tik V.Adamkui, todėl jų parodoje nėra.

„Ačiū už kalėdines dovanas ir už parodą, kuria tikrai grožiuosi“, -- dėkojo šalies vadovas. 
Anksčiau R.Malychas buvo surengęs parodą „Virš Žemės“. Šioje parodoje taip pat buvo eksponuojamos nuotraukos iš kelionių užsienyje. Parodoje buvo eksponuojamos trisdešimt dvi nuotraukos su Ispanijos, Turkijos, Šveicarijos, Rumunijos, Gruzijos, Azerbaidžiano vaizdais, nufotografuotais iš maždaug dešimties kilometrų arba vos kelių šimtų metrų aukščio.
Prieš tai fotografas lankėsi Krokuvoje, Lenkijoje, kur jį sužavėjo garsaus fotomenininko paroda. Joje buvo eksponuojamos nuotraukos, kuriose įamžintas žemės grožis iš viršaus.
Tuo metu dar nė karto lėktuvu neskritęs R.Malychas tik pasvajojo, kad ir jis norėtų surengti panašią parodą.
Netrukus jis išvyko į Briuselį. „Bet tada nieko, apart debesų, nepamačiau“, -- šypsosi  fotomenininkas. Tačiau jam pavyko 2005 metais užfiksuoti Ispanijos žemę. Tai buvo pirmoji kelionė, į kurią R.Malychas vyko su V.Adamkumi.
Į lėktuvą atsisėdęs fotografas pasidėdavo ant kelių fotoaparatą ir neatitraukdavo akių nuo lango: „Man vien pažiūrėjimo nepakanka, noriu, kad matyti vaizdai liktų ilgam, todėl juos fotografuoju.
Nuotraukų iš šių kelionių archyvas – didelis, pusė parodos galėčiau surengti vien apie Azerbaidžianą. Prie nuotraukų pirštų nekišau – jokių specialių efektų nenaudojau. Tai -- natūralūs gamtos bei žmonių rankų sukurti vaizdai. Nufotografuotas druskos ežeras tikrai yra raudonas, o žalią lauką skiriantis kelias – baltas.
Galimybe įsigyti mano nuotraukų domėjosi ir verslininkai, ir paprasti žmonės, bet dar nei vienos fotografijos nepardaviau, nes neapsisprendžiau, kiek jos galėtų kainuoti“.

Erika Baronaitė
„Lietuvos ryto“ korespondentė

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team