Lt   |   En   |   Ru

Keliai fotomenui pradėti minti ir Dubline

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

Gražus dviejų fotoklubų (Palangos ir Tauragės) bendradarbiavimas atnešė pirmųjų vaisių – palangiškių kvietimu Tauragės fotografai pristatė savo darbus Lietuvos ambasadoje Dubline ir Airijos lietuvių bendruomenei, iškilmingai paminėjo Vasario 16-osios 90-ąsias metines.

Pirmąją dieną fotomenininkus iš Lietuvos šiltai priėmė Dublino meras lordas Paddy Bourke. Jis teigė mielai dalyvaujantis lietuvių organizuojamuose renginiuose.

Skambus lietuviškas žodis ir fotomenas papuošė varganas Lietuvos ambasados sienas. Ambasadorė Izolda Bričkuvinienė teigė, kad artimiausiu metu planuojama persikelti į naujas, žymiai erdvesnes patalpas. Tuomet įvairių renginių, parodų tikrai pagausės. Ponia Izolda pasidžiaugė tauragiškių dovanota knyga apie Tauragę ir išreiškė viltį kada nors apsilankyti mūsų mieste.

Parodos atidarymo metu ambasadoje palangiškių delegaciją atlydėjo Palangos meras Remigijus Kirstukas. Pasak ambasadorės, tai pirmasis meras, apsilankęs ambasadoje Dubline.

- Būtų džiugu sulaukti ir daugiau merų įvairių renginių metų, – kalbėjo p. Izolda.

Kitą dieną antroji parodos dalis buvo eksponuojama viešbutyje „Park Inn“, Dublino centre. Ten kartą per mėnesį renkasi vietinių lietuvių fotografų klubas „Fotomanai“, vienijantis apie šimtą mėgėjų ir profesionalų.

Vakaras neapsiribojo vien parodos pristatymu. Savo kūrybos eiles skaitė Sigitas Kancevyčius, palangiškis Gintautas Mieleika, fleita jiems pritarė Aušra Kuraitė. Savos kūrybos dainos liejosi iš žinomos grupės „Airija“ idėjinio lyderio Dariaus Milerio Nojaus lūpų. Kelionės koordinatorius Adas Sendrauskas susirinkusiems pristatė palangiškių sukurtą filmą „Storos lietuviškos vestuvės“. Pristatyta videomedžiaga apie Tauragės fotografų klubo veiklą.

Šventiškai paminėtos ir Valstybės atkūrimo 90-osios metinės. Šv. Andriejaus bažnyčioje mišias už Lietuvą aukojo tauragiškis kunigas Egidijus Arnašius. Šia garbinga visai lietuvių tautai proga kalbėjo Airijos lietuvių bendruomenės administracijos direktorius Arūnas Teišerskis, politologas profesorius Raimondas Lopata. Po mišių lietuvių bendruomenės nariai ir svečiai buvo pakviesti pokalbio prie arbatos puodelio. Buvo proga pasiklausyti lietuvių Dubline sukurtos grupės „Dobilas“ pasirodymo, susirinkusieji vaišinosi lietuviškais patiekalais ir gira.

- Grįžę iš Dublino parsivežėme naujų kontaktų, idėjų naujiems projektams, įgyvendiname jau suplanuotus. Kruopščiai ruošiamės parodai Kaliningrade, nemažai personalinių parodų yra suplanavę kiti klubo nariai. Džiaugiamės Sigito Kancevyčiaus pasiekimais, jam šiemet skirta valstybinė stipendija už fotografijų ciklą „Cirkas už maniežo“, – džiaugėsi nuveiktais ir planuojamais darbais fotoklubo pirmininkas R.Vaitkus.

Tauragės fotografai - bene daugiausiai renginių ir projektų įgyvendinanti rajono organizacija, plėtojanti veiklą ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų.

 

„Tauragės kurjerio“ inform.

 

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team