Lt   |   En   |   Ru

Savaitgalį, gegužės 9 d., Vilniaus Rotušėje iškilmingos ceremonijos metu apdovanoti geriausių 2007 metų spaudos nuotraukų autoriai – konkurso „Lietuvos spaudos fotografija 2008“ nugalėtojai. Apdovanojimuose skambėjo ir Tauragės vardas.

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

 

 

„Naujienų“ kategorijoje „Auksinis kadras“ atiteko R.Žalgevičiui - už pasiaukojantį darbą pamario krašte potvynio metu.

Kategorijai „Portretas“ buvo nominuotas jauniausias fotoklubo narys G.Tamulynas, bet „Auksinis kadras“ atiteko Gediminui Kruopiui, dirbančiam žurnale „Žmonės“.

Kategorijoje „Gamta ir jos apsauga“ „Auksinis kadras“ už įspūdingą jūrinio erelio fotografiją atiteko šios srities entuziastui tauragiškiui E.Kavaliauskui. Mūsų laikraščio skaitytojai jo darbus gali pamatyti „Tauragės kurjeryje“, rubrikoje „Krašto gamtos perlai“.

Kategorijoje „Reportažas“ metraštį „Lietuvos spaudos fotografija“ papuošė V.Bartkaus nuotraukų ciklas apie griūvantį miesto katilinės kaminą. R.Vaitkaus nuotraukos iš paukščio skrydžio atgulė kategorijoje „Gamta ir jos apsauga“.

Abu „Auksinio kadro“ laimėtojai neslėpė džiaugsmo. Šis apdovanojimas – vienas didžiausių įvertinimų už pasiekimus šalies spaudos fotografijoje.

- Kol kas dar negaliu patikėti, kad rankose laikau „Auksinį kadrą“, viskas taip netikėtai. Pasiektų rezultatų lavina šiemet tiesiog užgriuvo. Dalyvaudamas Labanoro „Fotomedžioklėje“ laimėjau antrąją ir trečiąją vietas, sukūrėme šiandien jau populiarų interneto puslapį birdpix.lt, o dabar va – ant kaklo kabo „Auksinis kadras“, – džiaugėsi įvertintas E.Kavaliauskas.

R.Žalgevičius, kurio nuotraukas iš įvairių įvykių skaitytojai gali pamatyti ir „Tauragės kurjeryje“, atsiimdamas apdovanojimą, į klausimą, kaip pavyko nufotografuoti naktį apsemtame traktoriuje įstrigusius žmones, trumpai ištarė:

– Kartais taip būna, kad reikia bristi ir sušlapti dėl to vieno kadro.

- Fotografui gyvybiškai svarbu turėti galimybę parodyti savo darbą. Juk jei nuotraukos niekas nemato, vadinasi, jos nėra. Galimybė dorai ir nuoširdžiu darbu parungtyniauti su kolegomis sukuria idealias sąlygas tobulinti ir asmeninį profesionalumą, ir kolektyvinę kokybę, – apdovanojimų ceremonijos metu kalbėjo vienas konkurso žiuri narių, pasaulyje pripažintas fotografas Jean-Marc Bouju.
Auksiniai spaudos kadrai atrinkti tarptautinei komisijai peržiūrėjus ir įvertinus daugiau kaip 7000 nuotraukų, kurias konkursui pateikė 138 Lietuvos spaudos fotografai.

 

Renaldas MALYCHAS

 

 

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team