Lt   |   En   |   Ru

I-asis tarptautinis fotoklubų suvažiavimas Tauragėje pranoko visus lūkesčius

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

Tauragės miestelėnai mielai sutiko fotografų išmonę. Netrūko nei šypsenų, nei sėkmės linkinčių pamojavimų. Tauragė trumpam tapo tarptautine fotografijos sostine. Tarptautiniame fotoklubų suvažiavime dalyvavo 18 klubų bendraminčiai. Kaip „Tauragės kurjeriui“ sakė Liepojos fotoklubo vadovas Varis Sants, tauragiškiai suteikė puikią galimybę pamatyti gyvenimą šiapus ir anapus fotoaparato. Betarpiškumu, paprastumu ir dėmesiu buvo sužavėtas vilnietis Spaudos klubo fotografas Gediminas Bartuška. Anot jo, Tauragėje savaitgalį pasklidęs fotosindromas sveikintinas reiškinys Lietuvos kultūros padangėje. Viešnia iš Airijos „Fotomanų“ klubo Ineta Grigaitytė taip pat puikiai įvertino tauragiškių pastangas draugėn suburti skirtingą patirtį ir estetinius principus turinčius fotografus. „Fotojūros“ metraštininkai savo patirtį, tikėkimės, apibendrins parodose, leidiniuose ir kituose suvažiavimuose.

Antra suvažiavimo diena prasidėjo ekskursija po Tauragės miestą kurią vedė Edmundas Mažrimas. Iškart po susipažinimo su miestu visi rinkosi į konferenciją „Fotoklubų vieta Europos visuomenėje“. Sveikinimo žodį tarė Tauragės rajono meras Robertas Piečia. Visiems susirinkusiems linkėjo gero pasibuvimo Tauragėje, įdomių parodų atidarymų ir tradicijos plėtojimo. Pranešimą „Karaliaučius - keistasis fenomenas“ skaitė LR kultūros atašė Kaliningrade, filosofas Arvydas Juozaitis.Išsamus pasakojimas ir vizualinė medžiaga prikaustė visų susirinkusiųjų dėmesį. Toliau konferencijos vedantysis Sigitas Kancevyčius prašė prisistatyti kiekvieno fotoklubo ir papasakoti apie vykdomus projektus, parodas. Pasibaigus konferencijai visi buvo pakviesti į KTU studentų fotoparodos atidarymą. Roberto Misiukonio vadovaujami studentai šią parodą originaliai pristatė lauko ekspozicijoje. Paroda sekė po parodos ir dar tą pačią dieną buvo atidaryta Airijos lietuvių bendruomenės klubo „Fotomanai.lt“ paroda, „Bikephotoclub“ paroda, Lietuvos spaudos fotografų  paroda, Kaliningrado fotoklubo paroda ir „Palangos fotoklubas 750“ fotoparoda. Kiekviena paroda buvo išskirtinė - grojo vis kita muzikinė grupė, skirtingai vyko ir patys pristatymai: ilgai žiūrovai neužmirš Ksenios (Kaliningradas) Dostojevskio padeklamuotų eilių, Palngos smėlis padėti batus i šalį privertė ne tik Tauragės merą bet ir daugelį žiūrovų.

Tikimės, kad į Tauragę susirinkę svečiai dar ilgai prisimins po parodų maratono poilsio akimirkas gražioje Remeikių sodyboje, mero Roberto gitaros akordus, vakarinę fotografijų peržiūrą, šokius, dviaukštį plaustą ir draugus ...

 

Daugiau informacijos musų draugų puslapiuose :

 

http://fotki.lv/Hameleon/535738/    - slaptažodis  fotoklub

www.fotoklubas750.lt

http://gummy-beer.livejournal.com/406012.html

http://fotokudra.lt/img.php?imm=1&img=108330&nav 

 

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team