Lt   |   En   |   Ru

Raimondo Puišio paroda „Lietuviškos viršūnės Pamyro kalnuose“

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

 

Kaune gyvenančio fotografo Raimondo Puišio biografija susijusi su Taurage. Čia jam teko gyventi, kai jo tėvas dirbo Tauragės mėsos kombinato direktoriumi. Privačiuose pokalbiuose Raimundas yra prasitaręs, kad save laiko „tauragiškiu, gyvenančiu už sienos“. R.Puišio kaimo turizmo sodyboje „Šaltupis“ projektą, skirtą poeto Adomo Mickevičiaus gyvenimui Lietuvoje, drauge su Kauno miesto fotografais įgyvendino ir fotoklubo „Fotojūra“ nariai Sigitas Kancevyčius, Rolandas Žalgevičius ir Romualdas Vaitkus. Užsimezgusi kūrybinė draugystė į fotografo pastogę atvedė ir Tauragės liaudies teatro aktorius, kur jie suvaidino S.Kancevyčiaus režisuotą spektaklį.

R.Puišys daugiau nei ketvirtį amžiaus kopia į kalnus ir beveik tiek pat metų nesiskiria su fotoaparatu. Fotografas išmaišė visus buvusių Tarybų sąjungos respublikų kalnus, įkopė į aukščiausią Europos viršukalnę Elbrusą (5642 m), Alpėse stūksantį Monblaną (4810 m), aukščiausią Eurazijoje veikiantį Kliučių vulkaną (4750 m), buvo vienos pavojingiausių pasaulyje Pergalės viršūnės papėdėje. Kelionėse užfiksuoti kadrai ne tik pilni romantikos, bet ir kalnų rūstumo.

– Aukščiau už kalnus yra kalnai. Kiek aukščiau ir kokie jie yra, mums gali parodyti tiktai su kalnais susidraugavęs žmogus. Džiaugiuosi, kad kalnų viršukalnėse galime sutikti Tauragės miesto vaiką Raimundą Puišį, – kviesdamas apžiūrėti parodą sakė fotoklubo „Fotojūra“ vadovas R.Vaitkus.

Į parodos atidarymą atvykęs R.Puišio bendražygis Lietuvos keliautojų sąjungos prezidentas ir Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ generalinis sekretorius Algimantas Jucevičius pasidžiaugė, kad fotografo akis, besižavinti kalnų peizažais, žvilgsnį pirmiausia sustabdo ties žmogumi. Žinomas Lietuvos meninės fotografijos grandas Aleksandras Macijauskas parodos autoriui linkėjo kūrybinės ištvermės viršūnių, Tauragės rajono savivaldybės meras Robertas Piečia sveikino parodos autorių po beveik trisdešimties metų grįžus namo.

 

 Eugenijus SKIPITIS

„Tauragės kurjeris“

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team