Lt   |   En   |   Ru

Tauragiškio fotografo erelis įvertintas Maskvoje

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

Renaldas MALYCHAS

info@kurjeris.lt

 

Kovo 11 dieną grupelė tauragiškių fotografų lankėsi Rusijos sostinėje Maskvoje. Kasmetiniame ir viename didžiausių laukinės gamtos nuotraukų festivalyje „Auksinis vėžlys“ puikavosi tauragiškio Eugenijaus Kavaliausko darbai. Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną Maskvoje tarp geriausiųjų laukinės gamtos fiksuotojų skambėjo ir lietuviška pavardė.

Laukinės gamtos mylėtojo ir dėl paukščių pamišusio fotografo darbai gavo tinkamą įvertinimą. Iš trylikos konkursui pateiktų darbų keturi iškart pateko į finalą. Iš viso konkursą pasiekė apie 22 tūkstančiai užfiksuotų akimirkų, iš kurių tik 200 papuošė Maskvos mažojo maniežo sienas ir sugulė į fotoalbumą.

Paroda ne vieną privertė kitu žvilgsniu peržvelgti į tai, kas vyksta laukinėje gamtoje. Konkursas buvo suskirstytas į paukščių, žvėrių, povandeninio, peizažų ir mikro- pasaulio kategorijas.

Paukščių kategorijoje už labiausiai pavykusį jūrinio erelio portretą prizas skirtas Eugenijui Kavaliauskui.

– Labai džiaugiuosi šiuo įvertinimu. Patekti į finalą Rusijoje, kur tiek daug aukštos klasės fotografų ir tokia konkurencija, man yra didžiulis įvertinimas. Visi parodoje eksponuoti darbai pribloškė savo kokybe ir išradingumu. Tobulumui ribų nėra, – įspūdžiais dalijosi žymus Tauragės fotografas.

Eugenijaus pasiekimais pasidžiaugė ir kartu atvykę kolegos bendraminčiai – Romualdas Vaitkus, Sigita Flaksienė ir šių eilučių autorius.

– Smagu, kad fotografų klube turime žmogų, visiškai atsidavusį savo sričiai. Eugenijus valandų valandas gali pasakoti apie paukščius, jų fotomedžioklę. Žmogaus pastangos nenueina veltui, dabar kolega įvertintas ne tik Lietuvoje, jį žino ir Rusijoje, – E.Kavaliausko pasiekimais pasidžiaugė klubo „Fotojūra“ vadovas Romualdas Vaitkus.

Fotografui ranką spaudė ir Lietuvos ambasados kultūros atašė Maskvoje, žymus aktorius Juozas Budraitis. Jis prasitarė, kad taip pat nevengia paimti fotoaparato į rankas, šiuo metu jo darbai eksponuojami keliose Maskvos galerijose.

– Prisipažinsiu, kad gamtos sritis man pakankamai tolima fotografijoje, bet pavarčius parodos albumą ir jūsų darbus mano požiūris pasikeitė, – šypsodamasis prisipažino J.Budraitis.

 

Keletas akimirkų iš viešnagės Maskvoje. Fotografijos Romualdo Vaitkaus

 

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team