Lt   |   En   |   Ru

Eugenijaus Kavaliausko paroda Tauragės viešojoje bibliotekoje

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

Euge

Vilija UŽMIŠKIENĖ

 

Eugenijus Kavaliauskas, nuo vaikystės nepaleidžiantis fotoaparato iš rankų, šiandien jau gali didžiuotis pasiekimais ne tik respublikoje, bet ir už jos ribų. Jo „arkliukas“ – sparnuočiai.

Eugenijus domisi sportu, tapyba, kompiuterine grafika, tačiau fotografijai jo pomėgių kertelėje skirta daugiausia vietos. Į fotografų klubą ,,Fotojūra“ jį pakvietė bičiulis Renaldas Malychas, vėliau paakinęs dalyvauti fotokonkursuose. Savo unikaliais darbais prizų laimėjo ne vieną. 2010 m. Lietuvos spaudos fotografų konkurse E.Kavaliausko darbas ,,Bombonešis“ nominuotas auksiniam kadrui, tais pačiais metais Maskvoje, kasmetiniame ir didžiausiame laukinės gamtos fotografijos konkurse ,,Auksinis vėžlys“, E.Kavaliauskui skirtas apdovanojimas už geriausią paukščio portretą. Pernai Lietuvos spaudos fotografų konkurse auksinio kadro apdovanojimas E.Kavaliauskui skirtas nominacijoje ,,Gamtos apsauga“ už darbą ,,Išlieka stipriausias“.

Eugenijus prisipažįsta, kad jam nesiseka fotografuoti žmonių, nes jų esą paprasčiausiai kaip fotografas nemato. Jis greičiau pastebi aplink žmogų skraidantį ar tupinėjantį paukštelį, kurį žaibiškai „pagauna“ jo objektyvas. Paukščiai, kaip pats sako, – jo vaikai, o gamta ir jos turtai – tarsi bažnyčia, kurioje randa atgaivą sielai. Apie savo aistrai Eugenijus galėtų kalbėti valandų valandas. Tereikia užsiminti apie sparnuočius, ir vyro akys sublizga, jis greitakalbe beria pasakojimus apie vieną ar kitą atvejį fotografuojant, unikalaus kadro paieškas. Šiandien nebesuskaičiuoja, kiek naktų pratupėjo krūmuose ar palapinėje laukdamas to vienintelio, nepakartojamo kadro iš paukščių gyvenimo.

Su gamtos vaiko, užaugusio ant Vymerio kalno, menininko gyvenimu teko susitaikyti šeimai, draugams. Iš savo aistros E.Kavaliauskas pelno nesiekia, – jis paprasčiausiai daro tai, ką mano mokąs daryti geriausiai. Pasak vyro, einant metams, jis suvokė, kas yra tikrosios vertybės. O kai peržengė pusamžį, suprato, kad nori kažką palikti po savęs. Tai bus, be jokios abejonės, fotografijos.

Romualdas Vaitkus apie E.Kavaliausko aistrą sparnuočiams sako: ,,Jis vienas iš tų laimingųjų, kurie gana greitai ir taikliai rado savo sritį fotografijoje. Tai labai svarbu ir sunku, bet jam pavyko“.una“ jo objektyvas

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team