Lt   |   En   |   Ru

Vilniaus Rotušėje „Auksiniais kadrais“ iškilmingai apdovanoti Lietuvos spaudos fotografai. Tradiciniame, jau vienuoliktą kartą vykusiame renginyje, „Gyvenimo“ kategorijoje nugalėtoju tapo „Tauragės kurjerio“ bendradarbis Romualdas Vaitk

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

Jovita Strikaitienė

"Tauragės kurjeris"

 

Žinomam Tauragės fotomenininkui „Auksinis kadras“ įteiktas už momentą, užfiksuotą senosiose miesto kapinėse, kuomet pro besiilsinčius duobkasius kapinėse praėjo jaunavedžių pora. „Tuokdamiesi jaunavedžiai pasižada vienas kitą mylėti, kol mirtis juos išskirs. Tuomet nesusimąstoma, kad gyvenimas ir mirtis visuomet eina greta...“ – užfiksuotą kadrą apibūdina R.Vaitkus.

– Tai yra akimirka, kuria turėčiau didžiuotis ir vertinti. Taip ir yra. Tauragės, kaip mažo krašto, nominuoti fotografai – Eugenijus Kavaliauskas, Rolandas Žalgevičius (anksčiau gavę apdovanojimus – aut.past.) šiuo metu ir aš, labai džiaugiamės šia akimirka ir įvertinimu. Gyvenime labai vertinu šias akimirkas ir jų žavesį. Dažnai tarp džiaugsmo ir išeities, tarp nevilties ir atradimų būna labai mažas tarpas. Tai reikia suprasti, įvertinti, suvokti ir džiaugtis gyvenimu, – atsiimdamas pirmąjį tokį apdovanojimą sakė R.Vaitkus. Dar viena Romualdo fotografija pristatyta kategorijoje „Portretas“ – iškalbingas Oplankio dvaro gyventojo portretas.

Tą patį vakarą Spaudos fotografų klubas pristatė ir metraštį „Lietuvos spaudos fotografija“, kuriame sudėtos  geriausios spaudos fotografijos. Konkursui fotografijas pateikė 143 spaudoje dirbantys fotografai. Komisija turėjo peržiūrėti daugiau nei penkis tūkstančius darbų.

Šiųmetį spaudos fotografų metraštį papuošė ir daugiau mūsų kraštiečių darbų. Kaip visada nepralenkiamas „Gamtos apsaugos“ kategorijoje buvo Eugenijus Kavaliauskas. Net keturios jo nuotraukos paskelbtos metraštyje. Neliko nepastebėtos ir kolegų Rolando Žalgevičiaus ir Vytauto Butkaus užfiksuotos įvairių įvykių akimirkos.

 

Žavinga laukinė gamta

 

Bene daugiausiai apdovanojimų gavęs E.Kavaliauskas teigia, jog paukščius jis renkasi ir dėl gamtosauginių sumetimų, nes jeigu saugu gyventi paukščiams, gera ir žmogui. Spaudos fotografijos konkurse 2007 metais paukščiai („Fotomedžioklė Labanore“) pelnė dvi prizines vietas – antrąją ir trečiąją, o 2010 metais „Bombonešis“ nominuotas „Auksiniam kadrui“, 2011 metais už darbą „Išlieka stipriausias“ pelnytas „Auksinio kadro“ apdovanojimas. Maskvoje kasmetiniame didžiausiame laukinės gamtos fotografijos konkurse „Auksinis vėžlys“ E.Kavaliauskas pelnė apdovanojimą už geriausią paukščio – griežlės portretą. Beje, šis portretas puošia konkurso „Lietuvos spaudos fotografija 2012“ albumą. O šiųmetiniame Maskvoje surengtame fotografijos konkurse „Auksinis vėžlys“ E.Kavaliauskas kategorijoje „Paukščiai“ tapo konkurso finalininku.

Momentus, kai po ilgos fotomedžioklės pasiseka nufotografuoti įdomesnį, retesnį paukštį jo būdingoje aplinkoje išraiškinga poza, Eugenijus vadina žavingomis akimirkomis, jų gali laukti savaitėmis, mėnesiais. Paklaustas, kuris iš keturių metraštyje spausdinamų kadrų jam pačiam labiausiai patinka, sakė, kad paprastasis suopis. O pasiteiravus apie svajonę, ką labiausiai norėtų nufotografuoti, teigė, kad volungę, mat šis gražus paukštis yra labai atsargus: daugelis girdime jį čiulbantį, o pamatyti nelengva, nufotografuoti dar sunkiau.

http://verslas.delfi.lt/archive/article.php?id=58750745

http://www.15min.lt/gallery/show/konkursas-lietuvos-spaudos-fotografija-2012-finisavo-auksinio-kadro-apdovanojimais-25192

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team