Lt   |   En   |   Ru

Praeito šeštadienio (gegužės 19d.) sausakimšoje salėje Tilžėje vyko Sigito Kancevyčiaus paroda

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

      Irina Sadauskienė

      Praeito šeštadienio vakarą sausakimšoje Sovietsko (Tilžės) miesto istorijos muziejaus parodų salėje vyko tauragiškio, Lietuvos fotomenininkų sąjungos nario Sigito Kancevyčiaus personalinės fotografijos parodos „Paryžius. Žmonės“ pristatymas. Tai jau trečioji autoriaus personalinė paroda Rusijos teritorijoje. Sovetske S. Kancevyčius  yra mėgstamas ir gerai žinomas menininkas. Čia jis turi daug bučiulių, o ankstesni jo kūrybiniai ir organizaciniai artinantys Lietuvos ir Kaliningrado srities kultūras darbai įvertinti įvairiais apdovanojimais. Šį kartą jam irgi nebuvo pagailėta gražių žodžių, o dovanos vos tilpo į glėbį. Parodos atidaromo proga tauragiškį sveikino vietos valdžios atstovai, menininkai, žurnalistai, kultūros darbuotojai, Lietuvos konsulato Sovetske diplomatas Bronius Markauskas, šiame mieste gyvenantys lietuviai. Renginyje įtaigiai skambėjo bei gausių ovacijų sulaukė  ir Sigito į rusų kalbą išversti eilėraščiai.  Mat jis kartu su Rusijos rašytojų sąjungos nariu, poetu Anatolijumi Gricuku  ruošia naują tarptautinį projektą „Poezija nepripažįsta  sienų“. Abu menininkai apie šį sumanymą kol kas kalba nenoriai, nes dar neaiškios finansavimo perspektyvos.  Po parodos pristatymo autorius dalino autografus ir patarimus susijusius su fotografija ir poezija.

      S. Kancevyčiaus paroda „Paryžius. Žmonės“, kuri Lietuvoje jau buvo eksponuojama Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio galerijose, Plungės ir, žinoma, Tauragės bibliotekose, šį kartą Tilžėje buvo pagrindinis Muziejaus nakties šventės skirtos Prancūzijos kultūrai akcentas.

- Mane nustebino nepaprastai aukšto lygio šventė. Nežiūrint į tai, kad šio renginio biudžetas buvo labai kuklus, organizatorių ir menininkų išmonė pasireiškė aukščiausiu lygiu. Man tai irgi buvo didžiulė pamoka. Jie, kai reikia, moka dirbti kartu. Rusai visada buvo ir yra labai kūrybingi. Jie meną kuria iš to ką turi po ranka. Ale kaip kuria... Jei nuvažiuotumėte ir pamatytumėte kokiomis sąlygomis šiuo metu dirba ir ką padaro „Tilzit teatras“, kurio pastatas remontuojamas, tai jus priblokštų, - sako iš Tilžės pilnas įspūdžių ir gerų emocijų grįžęs S. Kancevyčius.

 

Jakobo Rozenbliumo nuotraukoje S. Kancevyčių sveikina LR konsulato diplomatas B. Markauskas.

 

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team