Lt   |   En   |   Ru

Fotografijoje – nesuvaidinto gyvenimo realijos

     


    FOTOGALERIJA


    Apie galeriją


    Tauragės fotografijos istorija


    Klubas


    Nuorodos

Prisijunk prie mūsų Facebook'e

 

Jau vienuoliktus metus iš eilės Lietuvos spaudos fotografų klubas išleidžia metraštį, kuriame užfiksuoti įsimintiniausi mūsų šalies įvykiai. Nesumeluotos akimirkos, tikri faktai, kartais šokiruojanti realybė. Visa tai iki lapkričio 11 dienos galima pamatyti miesto pilyje, Fotografijos galerijoje.

Kasmet organizuojamame konkurse dalyvauja apie pusantro šimto spaudos fotografų, dirbančių įvairiuose laikraščiuose, žurnaluose ar interneto portaluose. Šiemet konkurso organizatoriai sulaukė apie puspenkto tūkstančio nuotraukų, iš kurių teko atrinkti apie pusantro šimto.

Parodos atidaryme dalyvavęs Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas Jonas Staselis pasidžiaugė gražia tradiciją, kai keliaujanti paroda pristatoma Tauragėje.

Lietuvos fotomenininkų sąjungos atsakingas sekretorius, fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas teigė, jog maloniai sutikęs pabūti atrankos komisijos nariu.

– Dvi dienas turėjome gražaus darbelio. Peržiūrėti tūkstančius nuotraukų ne taip jau paprasta. Noriu pasidžiaugti, kad po atrankos vienas auksinis kadras atiteko tauragiškiui Romualdui Vaitkui, – sakė S.Žvirgždas.

Kartu su svečiais į parodą atvyko ir vienas garsiausių Lietuvos fotomenininkų Algimantas Aleksandravičius, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, 2011 metais pripažintas geriausiu Baltijos šalių portretistu.

 

„Tauragės kurjerio“ inform.

 

    Klubo nariai

   

    Ingrida Mockutė - Pocienė

    Greta Medelienė

    Sigita Flaksienė

    Benjaminas Pocius

    Eugenijus Kavaliauskas

    Sigitas Kancevyčius

    Remigijus Remeikis

    Rolandas Žalgevičius

    Romualdas Vaitkus

    Renaldas Malychas

    Vaidas Bičkus

    Vytautas Butkus

Tauragės fotografų klubas, 2006


E-solution: Eruditas team